ΚΟΣΜΟΣ

Κορoνοϊός - Κίνα: Τέλος οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους στο Πεκίνο

Κορoνοϊός - Κίνα: Τέλος οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους στο Πεκίνο
Associated Press

Οι υγειονομικές αρχές του Πεκίνου στην Κίνα ήραν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, χαλαρώνοντας περαιτέρω τους κανόνες που αποσκοπούν στην πρόληψη της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, καθώς η κινεζική πρωτεύουσα για 13η συνεχόμενη ημέρα δεν κατέγραψε κανένα νέο κρούσμα του SARS-CoV-2.

Ωστόσο παρά την χαλάρωση των οδηγιών, μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού εξακολουθούσε σήμερα να φοράει μάσκα.

Ορισμένοι είπαν ότι η μάσκα τους κάνει να αισθάνονται ασφαλείς, ενώ άλλοι δήλωσαν ότι οι κοινωνικές πιέσεις είναι επίσης ένας παράγοντας που τους κάνει να συνεχίζουν να τη φορούν.

«Σκέφτομαι ότι μπορώ να βγάλω την μάσκα μου οποιαδήποτε στιγμή, αλλά θα πρέπει να δω αν οι άλλοι το δέχονται. Διότι φοβάμαι ότι οι άνθρωποι θα φοβηθούν, αν με δουν να μην φοράω μάσκα», δήλωσε μια 24χρονη στο Πεκίνο στο Reuters.

Είναι η δεύτερη φορά που οι υγειονομικές αρχές του Πεκίνου χαλαρώνουν τις οδηγίες όσον αφορά τη χρήση μάσκας στην κινεζική πρωτεύουσα, στην οποία η ζωή έχει επανέλθει σε μεγάλο βαθμό στους φυσιολογικούς της ρυθμούς μετά την στασιμότητα στην οποία βρισκόταν έπειτα από την επιβολή για δύο φορές καραντίνας στους κατοίκους.

Τα δημοτικά Κέντρα για τον Έλεγχο των Ασθενειών είχαν ανακοινώσει για πρώτη φορά στα τέλη Απριλίου ότι οι κάτοικοι του Πεκίνου μπορούν να μην χρησιμοποιούν μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, αν και ο κανόνας αυτός υιοθετήθηκε ξανά τον Ιούνιο έπειτα από ένα νέο ξέσπασμα της COVID-19 σε μια μεγάλη αγορά χονδρικής στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας.

Οι αρχές δεν έχουν καταγράψει νέα κρούσματα εγχώριας μετάδοσης του νέου κορονοϊού στην ηπειρωτική Κίνα για πέντε ημέρες αφού κατάφεραν να τεθούν υπό έλεγχο εξάρσεις του νέου κορονοϊού στην πρωτεύουσα, την Σιντζιάνγκ και σε άλλα μέρη.

Οι ειδικοί δηλώνουν ότι το κλειδί της επιτυχίας της Κίνας όσον αφορά τον έλεγχο της ασθένειας ήταν η επιβολή αυστηρών κανόνων σε τοπικό επίπεδο, στους οποίους περιλαμβανόταν η χρήση μάσκας, η υποχρεωτική τήρηση καραντίνας στο σπίτι και η υποβολή των πολιτών σε διαγνωστικά τεστ σε μαζικό επίπεδο.

Οι αρχές κατέγραψαν 22 εισαγόμενα κρούσματα στην ηπειρωτική χώρα στις 20 Αυγούστου και έχουν κλείσει τα σύνορα στους περισσότερους πολίτες που δεν έχουν κινεζική υπηκοότητα. Η χώρα έχει αναφέρει συνολικά 84.917 κρούσματα από τότε που άρχισε η επιδημία της COVID-19.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη Nordic Monitor: Το μυστικό σχέδιο των Τούρκων για το Αιγαίο - Τι είναι το «Suga»