ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Πομπέο -Τσαβούσογλου για Ανατ. Μεσόγειο

Τηλεφωνική επικοινωνία Πομπέο -Τσαβούσογλου για Ανατ. Μεσόγειο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε το βράδυ της Δευτέρας (14/9) ο Μάικ Πομπέο.

Οπως μεταδίδει το CNNTurk, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Η τηλεφωνική επικοινωνία του Μάικ Πομπέο με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου έρχεται λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του ο Πομπέο εξέφρασε, ανησυχία για τις έκνομες δράσεις της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο, επισημαίνοντας το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εξορύξει τους πόρους της, προς όφελος των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων.

Κατέληξε, επισημαίνοντας την υποστήριξη των ΗΠΑ σε μια λύση στο Κυπριακό, στη βάση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Θράσος: Οι Τούρκοι μας απειλούν τώρα και στα… ελληνικά

Το πρακτορείο Anadolu έδωσε και στα ελληνικά μέρος της συνέντευξης του Χουλουσί Ακάρ, στην οποία απειλούσε Ελλάδα και Γαλλία.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας στο μήνυμά του καλεί τη χώρα μας να μη γίνει «μεζές στην προσπάθεια-επιχείρηση του Μακρόν που αποσκοπεί στο να αποκαταστήσει την εικόνα του στο εσωτερικό της Γαλλίας».

Δείτε την ανάρτηση:

Ακάρ από κατεχόμενα: «Θα κάνουμε ό,τι και το 1974 για την ασφάλεια των Τουρκοκύπριων αδελφών μας»

Νέες δηλώσεις από τα Κατεχόμενα παραχώρησε ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, όπου βρίσκεται για την παρακολούθηση της κοινής τουρκικής-τ/κ άσκησης «Μεσογειακή θύελλα - 2020».

«Για εμάς η Κύπρος αποτελεί εθνικό ζήτημα και γι’ αυτό είμαστε εδώ. Όποια κι είναι η αποστολή μας, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ο,τιδήποτε για την ασφάλεια και την επιβίωση των Τ/Κ αδελφών μας στο ίδιο πνεύμα και ενθουσιασμό και στην ίδια βάση, που το κάναμε και το 1974», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ακάρ χθες ανέφερε τους λόγους που επέστρεψε το τουρκικό ερευνητικό στο λιμάνι της Αττάλειας, μετά από 35 μέρες παραμονής στην ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μεσογειακός κυκλώνας: Θα «χτυπήσει» την Ελλάδα; Όλη η αλήθεια (vid)