ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Βρετανία: 47χρονος πέθανε από «μακρά Covid» - Είχε βγει δύο μήνες πριν από την εντατική

Κορονοϊός - Βρετανία: 47χρονος πέθανε από «μακρά Covid» - Είχε βγει δύο μήνες πριν από την εντατική

Ο 47χρονος νόσησε από κορονοϊό στο πρώτο κύμα της πανδημίας, αλλά κατάφερε να πάρει εξιτήριο από την εντατική.

Παρά τα ευχάριστα νέα για τον 47χρονο, ο ίδιος 60 ημέρες μετά, δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

Ο λόγος για τον Roehl Ribaya, τον 47χρονο μηχανικό αεροναυπηγικής, που θεωρείται ότι έπασχε από «μακρά Covid» - όπως αναφέρθηκε στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης- βυθίζοντας την οικογένειά του στο πένθος.

Ο ασθενής εισήχθη στο Blackpool Victoria Hospital στις 29 Μαΐου και πέρασε δύο μήνες στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Ήταν διασωληνωμένος για 48 ημέρες.

«Ήμουν σίγουρος ότι θα πέθαινα. Πώς μπορείς να ευχαριστήσεις τους ανθρώπους που σου έσωσαν τη ζωή;» είχε πει τότε ο 47χρονος, πατέρας ενός παιδιού, όταν βγήκε από την εντατική.

Δείτε το βίντεο:

Δεν κατάφερε ποτέ του να ανακάμψει

Μετά τον θάνατό του, την περασμένη Πέμπτη, η σύζυγός του, νοσοκόμα στο επάγγελμα, αποκάλυψε ότι «ποτέ δεν ανάρρωσε» από τις μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις του κορονοϊού. Μάλιστα εξέφρασε φόβους ότι ο σύζυγός της είναι μία από τις πολλές τραγωδίες της «μακράς Covid».

Η σύζυγός του έκανε εξετάσεις στον 47χρονο μετά από μία καρδιακή προσβολή που υπέστη. Λίγο αργότερα έπεσε σε κώμα και δύο ημέρες μετά κατέληξε. «Ποτέ δεν ήταν ο ίδιος. Είχε δύσπνοια όλη την ώρα» είπε, καλώντας τους ανθρώπους να τηρούν τα μέτρα για τον κορονοϊό, για να μην χάσουν κι άλλοι τη ζωή τους.

Επισήμως, ο Ribaya πέθανε από καρδιακή ανακοπή, με δευτερογενή αιτία την πνευμονική ίνωση που προκάλεσε ο κορονοϊός. Η αναπνοή του, μαρτυρούν οικογενειακοί φίλοι, ήταν δύσκολη και ο ίδιος δεν μπορούσε να ανέβει τις σκάλες. Το περασμένο διάστημα χρειάστηκε να μεταφερθεί αρκετές φορές στο νοσοκομείο.

Θλίψη και απογοήτευση προκάλεσε ο θάνατος του 47χρονου και στο νοσοκομείο που δέχθηκε τη νοσηλεία. Το προσωπικό δηλώνει συντετριμμένο, μην ξεχνώντας τον ιδιαίτερο συμβολισμό που είχε το εξιτήριό του, ως το τελευταίο θύμα του πρώτου κύματος.

Με πληροφορίες από dailymail

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Δραματικές εξελίξεις: Έκρηξη κρουσμάτων στην Ελλάδα - Ανακοινώνονται νέα έκτακτα μέτρα