ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία - Κορονοϊός: Η οικονομία ζητά μεγαλύτερη υποστήριξη σε περίπτωση παράτασης του lockdown

Γερμανία - Κορονοϊός: Η οικονομία ζητά μεγαλύτερη υποστήριξη σε περίπτωση παράτασης του lockdown

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΗ διαγραφόμενη παράταση του μερικού lockdown, τουλάχιστον μέχρι λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ανησυχεί τους παράγοντες της γερμανικής οικονομίας - και οι εκκλήσεις τους για πρόσθετη οικονομική υποστήριξη δυναμώνουν.

«Κατά την άποψη των επιχειρήσεών μας, είναι ζωτικής σημασίας να μην σταματήσει η πολιτική να παρέχει την απαραίτητη οικονομική βοήθεια», είπε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Γερμανών Βιοτεχνών (ZDH), Χόλγκερ Σβάνεκε σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί το αυριανό φύλλο της οικονομική εφημερίδας «Handelsblatt».

Οργισμένος είναι ο ξενοδοχειακός και επισιτιστικός κλάδος, ο οποίος πλήττεται ιδιαίτερα από το lockdown.

«Απαιτείται από τον κλάδο μας μια ιδιαίτερη θυσία, ούτως ώστε η υπόλοιπη οικονομία να επιβαρυνθεί όσο το δυνατόν λιγότερο και τα σχολεία να παραμένουν ανοιχτά. Αναμένω μια αξιόπιστη δήλωση σχετικά με το πότε μπορούν να υποβληθούν οι αιτήσεις για την οικονομική ενίσχυση του Νοεμβρίου και, κυρίως, την απάντηση για πότε θα εκταμιευτούν τα χρήματα. Εδώ πρόκειται και για την αξιοπιστία της ίδιας της πολιτικής. Σε περίπτωση παράτασης του lockdown, η oικονομική ενίσχυση θα πρέπει να παραταθεί έως και τον Δεκέμβριο», δήλωσε η γενική διευθύντρια της Ενωσης Γερμανών Ξενοδόχων και Εστιατόρων (Dehoga) Ίνγκριντ Χάρτγκες.

Πρόσθεσε δε πως είναι εντελώς λανθασμένο να “φιλοσοφούμε” από τώρα για το κλείσιμο των επιχειρήσεων μας τον Ιανουάριο. Θα πρέπει το αργότερο στις 14 Δεκεμβρίου να αποφασιστεί με βάση τον αριθμό των λοιμώξεων, εαν μπορούμε να ανοίξουμε για τα Χριστούγεννα και μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Το άνοιγμα των εστιατορίων μόνο κατά τη διάρκεια των γιορτών δεν είναι εφαρμόσιμη. Δεν αξίζει τον κόπο», τόνισε η επικεφαλής της Dehoga.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Lockdown: Γιατί δεν θα ανοίξει τίποτα μέχρι την Πρωτοχρονιά