ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη - σοκ για το Pornhub: Ανατριχίλα με τα βίντεο που εντόπισαν

Αποκάλυψη - σοκ για το Pornhub: Ανατριχίλα με τα βίντεο που εντόπισαν

Σάλος έχει ξεσπάσει στην αγορά διαδικτυακής πορνογραφίας, μετά την αποκάλυψη των New York Times για βίντεο σεξουαλικών επιθέσεων και παιδικής πορνογραφίας στο Pornhub

Το ζήτημα πήρε μεγάλες διαστάσεις, καθώς πρόκειται για έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του Διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, τρεις ημέρες μετά το επίμαχο άρθρο γνώμης του Νίκολας Κρίστοφ, ο οποίος έχει τιμηθεί στο παρελθόν με το βραβείο Πούλιτζερ, οι εταιρείες επεξεργασίας οικονομικών συναλλαγών Mastercard και Visa ανακοίνωσαν ότι θα διερευνήσουν την επαγγελματική σχέση τους με το Pornhub.

Ο Κρίστοφ έγραψε στους New York Times ότι οι αναζητήσεις για ανήλικα κορίτσια στη μηχανή αναζήτησης του Pornhub δίνουν δεκάδες χιλιάδες αποτελέσματα, ορισμένα από τα οποία αφορούν σεξουαλικές επιθέσεις σε παιδιά και κορίτσια που έχουν πέσει θύματα τράφικινγκ.

«Σε κάθε περίπτωση, οι υπεύθυνοι των επιθέσεων συνελήφθησαν, όμως το Pronhub διέφυγε των ευθυνών του για την ανταλλαγή των βίντεο και την αποκόμιση κερδών» έγραψε ο Κρίστοφ.

Περίπου επτά εκατομμύρια βίντεο ανεβαίνουν κάθε χρόνο στο Pornhub από τους χρήστες του. Η υπηρεσία είναι δωρεάν, προσφέρει όμως τη δυνατότητα συνδρομητικής πρόσβασης για 9,99 δολάρια το μήνα.

Με την σειρά της, η MindGeek, η καναδική εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το Pornhub, διέψευσε τις καταγγελίες και διαβεβαίωσε ότι εφαρμόζει αυστηρή πολιτική «μηδενικής ανοχής» για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση παράνομου περιεχομένου. Ανακοίνωσε ακόμα ότι χρησιμοποιεί εργαλεία της Google και της Μicrosoft για την απομάκρυνση παράνομου υλικού.

Ο Κρίστοφ αναφέρθηκε έμμεσα στις εταιρείες πληρωμών γράφοντας πως «δεν βλέπει το λόγο» για τον οποίο μηχανές αναζήτησης, τράπεζες και εταιρείες πιστωτικών καρτών συνεργάζονται με το Pornhub.

Τόσο η Mastercard όσο και η Visa ανακοίνωσαν πως, εφόσον οι καταγγελίες ευσταθούν, θα διακόψουν τυχόν συνεργασία τους με την MindGeek.

H PayPal έχει πάψει να συνεργάζεται με το Pornhub από πέρυσι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχέδιο να επιτραπεί η κυκλοφορία μετά τις 21:00 παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς