ΚΟΣΜΟΣ

Κατασχέθηκαν στην Ελβετία πλαστά αμερικανικά ομόλογα

Κατασχέθηκαν στην Ελβετία πλαστά αμερικανικά ομόλογα

Πλαστά ομόλογα αξίας 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων του αμερικανικού δημοσίου κατέσχεσε η ιταλική αστυνομία.

Εκδόθηκαν επίσης εντάλματα σύλληψης εναντίον οκτώ ατόμων, τα οποία κατηγορούνται για διεθνή απάτη και άλλα οικονομικά αδικήματα.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία, από κοινού με τις ελβετικές αρχές. Οι έρευνες για την υπόθεση διήρκεσαν ένα χρόνο.

Οι πλαστές ομολογίες, πάνω από το ένα τρίτο των οποίων ήταν αντίγραφα χρεογράφων του αμερικανικού δημοσίου, κατασχέθηκαν τον Ιανουάριο από μία ελβετική επενδυτική εταιρεία, η οποία τα φύλασσε μέσα σε τρία μεγάλα μπαούλα.

Οι οκτώ φερόμενοι πλαστογράφοι κατηγορούνται για παράνομη εκτύπωση πλαστών ομολόγων, παραποίηση πιστωτικών καρτών και τοκογλυφία στις ιταλικές περιοχές της Λομβαρδίας, του Πεδεμοντίου, του Λατίου και της Μπαζιλικάτα.

Το γραφείο της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας ανακοίνωσε πως οι εισαγγελικές αρχές της Ζυρίχης ερεύνησαν τις καταγγελίες των Ιταλών συναδέλφων τους και παρέδωσαν τα συμπεράσματά τους τον περασμένο Ιούλιο.

Το 2009, η ιταλική οικονομική αστυνομία είχε κατάσχει πλαστά αμερικανικά ομόλογα αξίας 742 δισ. δολαρίων στην πόλη Κιάσο κοντά στη μεθόριο με την Ελβετία.