ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που εμπλέκεται στο θανατηφόρο πυροβολισμό στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που εμπλέκεται στο θανατηφόρο πυροβολισμό στο Καπιτώλιο

Αξιωματικός της Αστυνομίας του Καπιτωλίου που εμπλέκεται σε θανατηφόρο πυροβολισμό την Πέμπτη στο Κογκρέσο, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα εν αναμονή της έρευνας που γίνεται για το περιστατικό, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του αρχηγού της Αστυνομίας του Καπιτωλίου Στίβεν Σουντ.

Ο Σουντ δήλωσε ότι η αστυνομία του Καπιτωλίου κάνει επίσης «ενδελεχή έρευνα» για την επίθεση στο Καπιτώλιο, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού, των πολιτικών και των διαδικασιών ασφαλείας.

Η γυναίκα που έπεσε νεκρή από τον πυροβολισμό αστυνομικού, είχε εισβάλλει μαζί με άλλους στο Καπιτώλιο και την ώρα που επιχειρούσε να μπει από ένα σπασμένο παράθυρο μέσα στην ολομέλεια, δέχθηκε τον πυροβολισμό στο στήθος που ήταν μοιραίος.

Αυτή είναι η γυναίκα που σκοτώθηκε στο Καπιτώλιο

Η άτυχη γυναίκα – η πρώτη από τους τέσσερις που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των επεισοδίων – είναι η Άσλι Μπάμπιτ από το Σαν Ντιέγκο.

Η Μπάμπιτ υπηρέτησε για 14 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ως «υψηλόβαθμος αξιωματούχους ασφαλείας».

«Η Άσλι ήταν ένθερμη υποστηρικτής του Τραμπ και μια μεγάλη πατριώτης για όλους όσοι την γνώριζαν», πρόσθεσε ο σύζυγός της.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Ουάσιγκτον αστυνομικός της φρουράς του Καπιτωλίου έριξε τη σφαίρα η οποία τραυμάτισε θανάσιμα στο στήθος την Μπάμπιτ.

Προσοχή! Σκληρές εικόνες:

Η Μπάμπιτ μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένη σε νοσοκομείο όπου κατέληξε ώρες αργότερα.

Η βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν ιδιοκτήτρια επιχείρησης στο Σαν Ντιέγκο με συγγενείς της να δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν γιατί αποφάσισε να πάει στην Ουάσιγκτον για να λάβει μέρος στις διαδηλώσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.