ΚΟΣΜΟΣ

Aπό πυρά Αφγανού συναδέλφου τους σκοτώθηκαν οι Αμερικανοί

Aπό πυρά Αφγανού συναδέλφου τους σκοτώθηκαν οι Αμερικανοί

Από έναν Αφγανό συνάδελφό τους σκοτώθηκαν οι δυο αμερικανοί αξιωματικοί στο αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών.


Συγκεκριμένα πυροβολήθηκαν ύστερα από λογομαχία για την καύση των αντιτύπων του Κορανίου σε βάση του ΝΑΤΟ, όπως έγινε γνωστό σήμερα από κυβερνητική πηγή στην Καμπούλ.

«Οι δυο αμερικανοί σύμβουλοι χαρακτήρισαν το Κοράνι κακό βιβλίο, ενώπιον του Αφγανού συναδέλφου τους. Οι τρεις τους είχαν μια έντονη λογομαχία. Στη συνέχεια, ο Αφγανός εκνευρίστηκε και πυροβόλησε», ανέφερε η ίδια πηγή η οποία δεν κατονομάζεται.

«Την ημέρα εκείνη, έβλεπαν βίντεο που έδειχναν τις διαδηλώσεις στην Καμπούλ. Οι αμερικανοί σύμβουλοι, δυσανασχεούσαν, κορόιδευαν τους διαδηλωτές και τους προσέβαλαν», πρόσθεσε η ίδια πηγή, η οποία τόνισε ότι οι δυο Αμερικανοί «απείλησαν» τον Αφγανό συνάδελφό τους.

«Οχτώ σφαίρες βρέθηκαν κοντά στα δυο πτώματα, τα οποία εντοπίστηκαν μια ώρα μετά το συμβάν γιατί ο χώρος στον οποίο βρίσκονταν ήταν ηχομονωμένος», πρόσθεσε η κυβερνητική πηγή και επεσήμανε ότι οι πληροφορίες αυτές υπάρχουν χάρη στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Σε ερώτηση εκπρόσωπος της δύναμης του ΝΑΤΟ, ανέφερε ότι «η έρευνα της Isaf είναι σε εξέλιξη».

Όπως καταδεικνύει η αστυνομική έρευνα, ύποπτος για τη δολοφονία των δυο Αμερικανών είναι υπάλληλος του υπουργείου, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης.

Σύμφωνα με το μεγαλύτερο τηλεοπτικό ενημερωτικό δίκτυο του Αφγανιστάν Tolo News, ο άνθρωπος που καταζητείται είναι ο 25χρονος Αμπντούλ Σαμπόρ, ο οποίος έχει σπουδάσει στο Πακιστάν και το 2007 εργάστηκε στο υπουργείο ως οδηγός, πριν εκπαιδευτεί και γίνει αστυνομικός.