ΚΟΣΜΟΣ

Πυραυλική επίθεση από τους αντάρτες Χούτι εναντίον της Σαουδικής Αραβίας

Πυραυλική επίθεση από τους αντάρτες Χούτι εναντίον της Σαουδικής Αραβίας

Με διασυνοριακό πύραυλο και drones ισχυρίζονται ότι έπληξαν εγκατάσταση της Saudi Aramco στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, αντάρτες των Χούτι.

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούτι που έχουν αυξήσει το τελευταίο διάστημα τις επιθέσεις τους ενάντια στο Ριάντ, βομβάρδισαν μία αεροπορική βάση στη νοτιοδυτική Σαουδική Αραβία και μία δεξαμενή πετρελαίου της Aramco στη Τζέντα.


Ο εκπρόσωπος των Χούτι Γιαχία Σάρια, έγραψε στο Twitter ότι η επίθεση έγινε τα ξημερώματα με πύραυλο και ότι ο στόχος του χτυπήθηκε, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες.


Η εταιρεία, οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται κατά κύριο λόγο στην Ανατολική Επαρχία της Σαουδικής Αραβίας —πάνω από 1.000 χλμ. από την Τζέντα— δεν προέβη σα καμία ανακοίνωση.


Οι Χούτι -ένα κίνημα σιιτών ανταρτών, που ελέγχει σχεδόν όλη τη βόρεια Υεμένη- έχουν κλιμακώσει το τελευταίο διάστημα τις επιθέσεις τους στη Σαουδική Αραβία κυρίως εναντίον στόχων στο νότιο τμήμα του βασιλείου. Η συμμαχία υπό το Ριάντ διαβεβαιώνει ότι οι περισσότερες επιθέσεις αναχαιτίζονται.


Ο εμφύλιος στην Υεμένη με την εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας, που μαίνεται από το 2014 μέχρι σήμερα, έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη υλική και ανθρωπιστική καταστροφή.


Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει πει ότι το τέλος του πολέμου στην Υεμένη αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ξημέρωσε...νέο lockdown: Τα νέα μέτρα – Τι ισχύει για καταστήματα, άθληση και απαγόρευση κυκλοφορίας