ΚΟΣΜΟΣ

Έντονη φημολογία για θάνατο του Οτσαλάν - Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, και στην Ελλάδα

Έντονη φημολογία για θάνατο του Οτσαλάν - Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, και στην Ελλάδα
AP Images

Οι δικηγόροι του ηγέτη των Κούρδων, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, με ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι έχουν να επικοινωνήσουν μαζί του από τον Απρίλιο του 2020 κι έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία πως έχει πεθάνει στις φυλακές της Τουρκίας. Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, όπως και στην Ελλάδα, από οργισμένους Κούρδους.

Στα social media έχει πάρει διαστάσεις η φημολογία πως ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν έχει πεθάνει στην τουρκική φυλακή όπου κρατείται εδώ και χρόνια. Ο ιδρυτής του PKK δεν έχει επικοινωνία ούτε με τους δικηγόρους του, με το γραφείο που τον εκπροσωπεί να εκδίδει τη Δευτέρα (15.03) ανακοίνωσε πως έχει να έρθει σε επαφή μαζί του από τον περασμένο Απρίλιο όταν κι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία.

Οι δικηγόροι του ηγέτη των Κούρδων ζητούν να τους επιτραπεί να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας μαζί του έτσι ώστε να διαπιστώσουν την κατάστασή του. Την ίδια ώρα, ο αδερφός του Μεχμέτ Οτσαλάν, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση του ηγέτη του PKK, σχολιάζοντας πως έχει να τον δει από τις 3 Μαρτίου 2020 όταν και του επετράπη να τον δει στη φυλακή όπου κρατείται στη νησίδα Ιμραλί.

Θυμίζουμε πως ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν έχει συλληφθεί από τις 16 Φεβρουαρίου 1999. Αρχικά η δικαιοσύνη της Τουρκίας τον καταδίκασε σε θάνατο, αλλά στη συνέχεια η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη. Μέχρι σήμερα, κρατείται στις φυλακές της νησίδας Ιμραλί, στη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Στο άκουσμα της φημολογίας πως μπορεί να έχει πεθάνει ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ξεκίνησαν διαδηλώσεις από Κούρδους σε πολλά μέρη του κόσμου. Μάλιστα, μια από αυτές έγινε και στην Ελλάδα, ενώ υπήρξαν αντιδράσεις και στην Κύπρο.

Ειδήσειςαπό την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παγώνη στο Newsbomb.gr για εμβόλιο AstraZeneca: Δεν υπάρχει πρόβλημα, συνεχίζουμε κανονικά»