ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Φλέγεται το Μπλουά – Έπεσαν οβίδες σε παιδικό σταθμό - Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Γαλλία: Φλέγεται το Μπλουά – Έπεσαν οβίδες σε παιδικό σταθμό - Εκτός ελέγχου η κατάσταση
AP Photo

Επιθέσεις με οβίδες που προκάλεσαν εκρήξεις σε παιδικό σταθμό και ένα σούπερ μάρκετ συγκλόνισαν την πόλη Μπλουά στη Γαλλία, όπου επί ημέρες η κατάσταση χαρακτηρίζεται εκτός ελέγχου.

Όπως περιγράφουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 150 άτομα επιτέθηκαν στις δυνάμεις ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ πυρπολήθηκαν αυτοκίνητα και λεηλατήθηκαν επιχειρήσεις.

Ομάδα ατόμων έχει βάλει φωτιά σε κάδους απορριμάτων αλλά και σε βενζινάδικο. Λίγο αργότερα, οοι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε οδηγό φορτηγού και του έκλεψαν το όχημα, το οποίο στη συνέχεια οδήγησαν πάνω στα οδοφράγματα που έχει στήσει η αστυνομία, η οποία για να τους απωθήσει απάντησε με πυροβολισμούς.

Η ένταση προκλήθηκε όταν ένα οδηγός αρνήθηκε να συμμορφωθεί αστυνομικό έλεγχο. Αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσει καταδίωξη κατά την οποία το «ύποπτο» όχημα ενεπλάκη σε τροχαίο καθώς συγκρούστηκε με δύο άλλα αυτοκίνητα.

Οι αρχές της Μπλουά κάλεσαν ενισχύσεις χωροφυλακής, αλλά και ελικόπτερα. Αστυνομικοί φτάνουν από τις πόλεις Châteauroux, Orléans και Le Mans, καθώς, όπως ανακοινώθηκε περισσότεροι από 300 ένστολοι θα αναλάβουν απόψε να διατηρήσουν την ηρεμία στην πόλη μετά τα αλλεπάλληλα επεισόδια βίας.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ με διπλό αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα και διασωληνωμένους στην Ελλάδα