ΚΟΣΜΟΣ

Η μεγαλοφυΐα του Έλον Μασκ μέσα από στοιχεία και αριθμούς - Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Η μεγαλοφυΐα του Έλον Μασκ μέσα από στοιχεία και αριθμούς - Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύει κάθε χρόνο το περιοδικό «Forbes», o Έλον Μασκ είναι για φέτος ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Ωστόσο, η αμύθητη περιουσία του δεν είναι ο μόνος λόγος που καταφέρνει και τραβάει διαρκώς τα «φώτα» επάνω του: Αντίθετα, είναι συνήθως οι ευρηματικές ιδέες και τα υπερσύγχρονα δημιουργήματά του, που φέρουν την επιγραφή Tesla Motors και προκαλούν το ενδιαφέρον.

Το «χρυσό» αγόρι της βιομηχανίας αυτοκινήτων γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου του 1971 στη Νότιο Αφρική και ήταν το πρώτο παιδί της διαιτολόγου Maye Musk και του μηχανολόγου Errol Musk. Όταν ήταν μόλις εννέα ετών, οι γονείς του πήραν διαζύγιο και έκτοτε έμενε με τον πατέρα και τα δύο μικρότερα αδέρφια του στην επαρχία Τράνσβααλ. Το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής του ηλικίας το πέρασε διαβάζοντας, καθώς η εσωστρέφεια και η ευαισθησία του δεν τον άφηναν να είναι ιδιαίτερα κοινωνικός, ενώ όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, είχε δεχθεί αρκετές φορές bullying από τους ισχυρούς του προαυλίου. Ωστόσο, αυτή η αδυναμία έγινε το δικό του κίνητρο και έτσι, τα πολλά χρόνια μελέτης τον οδήγησαν το 1995 στη Silicon Valley, σπουδαστή σε διδακτορικό πρόγραμμα εφαρμοσμένης Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Η φοίτησή του βέβαια δεν κράτησε πολύ, αφού σε δύο μόλις ημέρες εγκατέλειψε τις σπουδές του, για να δημιουργήσει σε συνεργασία με τον μικρότερο αδερφό του το startup «Zip2», έναν διαδικτυακό χάρτη που περιλάμβανε καταλόγους επιχειρήσεων. Ούτε αυτή η ενέργεια δεν εφησύχασε το ανήσυχο πνεύμα του. Τέσσερα χρόνια αργότερα πουλάει την εταιρία, ξεκινώντας μία νέα διαδικτυακή εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, την X.com, η οποία το 2000 συγχωνεύτηκε με τον αντίπαλό της, Confinity, δημιουργώντας την PayPal, την πρώτη υπηρεσία ψηφιακής μεταφοράς χρημάτων από άτομο σε άτομο, η οποία άνοιξε τον δρόμο για τις συναλλαγές μέσω διαδικτύου.

Κάπως έτσι ξεκίνησε το επιχειρηματικό «ταξίδι» του, ένα ταξίδι με πολλά σκαμπανεβάσματα, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που βρέθηκε αντιμέτωπος με μία οικονομική καταστροφή, για να συγκαταλέγεται σήμερα ανάμεσα στους πέντε πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μερικά αριθμητικά στοιχεία που αποκαλύπτουν τη μεγαλοφυία του αλλά και πώς κατάφερε να φτάσει στην «κορυφή!

Δείτε το Infographic του Newsbomb:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.