ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Μια 17χρονη σκοτώθηκε από χτυπήματα με μαχαίρι - Διαφεύγει ο 15χρονος φερόμενος ως δράστης

Γαλλία
AP PHOTOS

Μια 17χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της έχοντας δεχθεί χτυπήματα με μαχαίρι σήμερα στο Ιβρί σιρ Σεν, στα νότια περίχωρα του Παρισιού, σε μια «πιθανή» συμπλοκή μεταξύ νέων, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο δικαστικές και αστυνομικές πηγές.

Ο φερόμενος ως δράστης, ηλικίας 15 ετών, διαφεύγει, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα. Η ανθρωποκτονία συνδέεται με μια αντιπαλότητα που ξεκίνησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν στον δρόμο, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ανέφερε μια άλλη αστυνομική πηγή.

Το φαινόμενο των αντιπαλοτήτων μεταξύ συμμοριών νέων, με συχνές συγκρούσεις αλλά σπάνια φονικές, έχει αναβιώσει στη Γαλλία, μετά τον ξυλοδαρμό του νεαρού Γιουρίγ στο Παρίσι τον Ιανουάριο και κατόπιν τον θάνατο δύο εφήβων, τον Φεβρουάριο στη Εσόν, στα νότια περίχωρα του Παρισιού, κατά τη διάρκεια διαφορετικών συμπλοκών.

Στις αρχές Μαρτίου, δύο ομάδες νέων, από συνοικίες του Σαμπινί σιρ Μαρν, στην περιοχή του Παρισιού, συγκρούστηκαν στη μέση του δρόμου με μαχαίρια και γροθιές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα σοβαρά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, 357 συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών καταγράφηκαν το 2020 έναντι 288 το 2019, ήτοι μια αύξηση σχεδόν 25% και τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 218 τραυματίστηκαν σε συμπλοκές τον περασμένο χρόνο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Στα «χνάρια» των δραστών η ΕΛ.ΑΣ. - Στο μικροσκόπιο ίχνη DNA