ΚΟΣΜΟΣ

Νέα θεραπεία εξόντωσε τον κορονοϊό σε ποντίκια: Εξαφάνισή του κατά 99,9%

Φάρμακο
AP

Ερευνητές στο Κουΐνσλαντ της Αυστραλίας και αμερικανική ομάδα ανέπτυξαν μια αντιική μέθοδο που εξαφάνισε το ιικό φορτίο Covid-19 σε μολυσμένα ποντίκια κατά 99,9%.  

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του ABC, ο επικεφαλής ερευνητής, καθηγητής Νάιτζελ ΜακΜίλαν, από το Griffith University, έκανε λόγο για μια αποστολή «seek and destroy» (αναζήτησης- καταστροφή) όπου στοχεύεται γενετικά ο ιός.

Η διεθνής ομάδα, που απαρτιζόταν από επιστήμονες από το Menzies Health Institute Queensland και το ινστιτούτο ερευνών City of Hope στις ΗΠΑ, άρχισε τη δουλειά της τον προηγούμενο Απρίλιο.

Χρησιμοποίησαν μια προσέγγιση «επόμενης γενιάς», με τεχνολογία RNA για απευθείας επίθεση στο γονιδίωμα του ιού, σταματώντας την εξάπλωσή του.

«Κάνει το γονιδίωμα να καταστραφεί, και ο ιός δεν μπορεί να αναπτύσσεται άλλο- οπότε εισάγουμε τα νανοσωματίδια και πηγαίνουν και βρίσκουν τον ιό, και τον καταστρέφουν σαν θερμοανιχνευτικός πύραυλος» είπε ο καθηγητής ΜακΜίλαν. «Είναι η πρώτη φορά που ήμασταν σε θέση να το συσκευάσουμε ως σωματίδιο, να το στείλουμε στο αίμα για να επιτεθεί στον ιό. Ταξιδεύει στους πνεύμονες και εισέρχεται σε όλα τα κύτταρα των πνευμόνων, μα προβαίνει σε καταστροφή μόνο στα κύτταρα με τον ιό. Τα κανονικά κύτταρα δεν βλάπτονται από αυτή την μέθοδο».

Ο καθηγητής ΜακΜίλαν είπε ότι αν και δεν πρόκειται για μια «θαυματουργή» θεραπεία, μειώνει την ποσότητα του ιού κατά 99,9%, οπότε είναι «σχεδόν το ίδιο καλή με μια θεραπεία».

«Στην πραγματικότητα είναι για αυτούς που πάσχουν, για παράδειγμα στις ΜΕΘ, όπου τα εμβόλια έχουν αργήσει πολύ» πρόσθεσε.

Ο ΜακΜίλαν είπε πως τα «παραδοσιακά» αντιικά φάρμακα σαν το zanamivir και το remdesivir μειώνουν τα συμπτώματα και βοηθούν να αναρρώνουν οι άνθρωποι νωρίτερα.

Με πληροφορίες από ABC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.402 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 56 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 647 οι διασωληνωμένοι