ΚΟΣΜΟΣ

Νέες συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ και απειλές της Χαμάς: Το Ισραήλ θα πληρώσει τις συνέπειες

Νέες συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ και απειλές της Χαμάς: Το Ισραήλ θα πληρώσει τις συνέπειες
AP Images

Παλαιστίνιοι συγκρούστηκαν με Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας εκεχειρίας. Μήνυμα του Ισμαήλ Χανιγιέ για «οδυνηρές συνέπειες» για το Ισραήλ από τη Χαμάς που… δεν το βάζει κάτω.

Η κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας μετά από 11 ημέρες εχθροπραξίων δεν έφερε την απόλυτη ηρεμία στην «πυριτιδαποθήκη» της Μέσης Ανατολής. Παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, ξέσπασαν νέες συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς αστυνομικούς την Παρασκευή (21.05).

Συγκεκριμένα, τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν και πάλι στην πλατεία των Τζαμιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Θυμίζουμε ότι στις 10 Μαΐου ανάλογες συμπλοκές είχαν ως αποτέλεσμα την αναζωπύρωση των εχθροπραξιών ανάμεσα σε Παλαιστίνη και Ισραήλ.

Οι σημερινές συγκρούσεις άρχισαν μετά τη μεγάλη μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής στην οποία συμμετείχε ένα πλήθος Παλαιστινίων, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρέθηκαν στο σημείο. Αντικείμενα εκτοξεύθηκαν προς την κατεύθυνση των ισραηλινών δυνάμεων που ήταν παρούσες στην πλατεία, που είναι ο τρίτος πιο ιερός χώρος του ισλάμ, ανέφερε η αστυνομία κάνοντας λόγο για «ταραχές».

Απειλεί ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς

Τη στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά, σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανιγιέ, προχώρησε σε νέες απειλές κατά του Ισραήλ. «Η Αντίσταση δεν θα σταματήσει ποτέ και θα συνεχίσει τον δρόμο της στην Ιερουσαλήμ», είπε μεταξύ άλλων.

«Η Γάζα θα υπερασπίζεται πάντα το τζαμί Αλ-Άκσα και την γειτονιά Σεΐχ Τζαρά στην Ιερουσαλήμ», σχολίασε και υπογράμμισε πως «Στέλνουμε το μήνυμα ότι θα ακολουθήσουν οδυνηρές συνέπειες για το Ισραήλ και για το μέλλον του».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο - Κορονοϊός: «Όχι» EMA στη δεύτερη δόση του AstraZeneca για όσους παρουσίασαν θρομβώσεις