ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Μητέρα δύο παιδιών σκοτώθηκε όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε διαδηλωτές

Μινεσότα πέθανε
Facebook

Μητέρα δύο παιδιών είναι μια γυναίκα που σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό της χτυπήθηκε από ένα άλλο όχημα κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης στη Μινεάπολη της Μινεσότα στις ΗΠΑ.

Η Ντεόνα Κνάτζντεκ, 31 ετών, φέρεται να χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητό της για να μπλοκάρει μια οδό για τους διαδηλωτές, όταν το άλλο όχημα έπεσε πάνω στο δικό της το βράδυ της Κυριακής. Όπως μετέδωσε το BBC, ο ύποπτος κρατήθηκε στο σημείο από τους διαδηλωτές και συνελήφθη από την αστυνομία. Το κίνητρό του είναι άγνωστο.

Η Κνάτζντεκ πέθανε αφού μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Ένας δεύτερος διαδηλωτής τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, είπε η αστυνομία.

Όπως έχει δείξει η σχετική προκαταρκτική έρευνα, σημαντικός παράγοντας στο συμβάν ενδεχομένως να είναι η φερόμενη χρήση ναρκωτικών ή αλκοόλ από τον οδηγό.

Η Κνάτζντεκ είχε ανεβάσει ένα βίντεο στη σελίδα της στο Facebook νωρίτερα την Κυριακή, το οποίο έδειχνε μια ειρηνική διαδήλωση με μικρό αριθμό διαδηλωτών.

Στη σελίδα της η ίδια αυτοπροσδιοριζόταν ως απεξαρτημένη και επιζών κακοποίησης.

Η μητέρα της, Ντέμπι Κένεϊ, επισκέφθηκε το σημείο της σύγκρουσης τη Δευτέρα. «Ήθελε κάτι να έχει σημασία, και ήθελε οι ζωές των μαύρων να έχουν σημασία, και όλα αυτά να σταματήσουν» είπε στη Star Tribune.

Ο αδελφός της Κνάτζντεκ, Γκάρετ, είπε στην εφημερίδα πως η αδελφή του χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητό της ως οδόφραγμα και ένα άλλο όχημα το χτύπησε, με αποτέλεσμα αυτό να χτυπήσει την ίδια.

Όπως είπε, η αδελφή του είχε γυρίσει στη Μινεσότα από τη Τζώρτζια πριν ενάμισι χρόνο για να επανενωθεί με τις δύο της κόρες, 11 και 13 ετών.

Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται στη Μινεάπολη, από τον θάνατο στις 3 Ιουνίου ενός Αφροαμερικανού, του Γουΐνστον Μπούγκι Σμιθ, από πυρά αστυνομικών που επιχειρούσαν να τον συλλάβουν λόγω εντάλματος σε βάρος του ως κακοποιού με όπλο.

Όπως είπαν, ο Σμιθ, 32 ετών και πατέρας τριών παιδιών, ήταν σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο και έβγαλε όπλο, με αποτέλεσμα να ανοίξουν πυρ εναντίον του οι αστυνομικοί.

Η Μινεάπολη ήταν το επίκεντρο διαμαρτυριών σε εθνικό επίπεδο περί φυλετικών ανισοτήτων από τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ στις 25 Μαΐου 2020.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία: Πέθανε πασίγνωστη ηθοποιός σε τροχαίο – Την χτύπησε μηχανή και την εγκατέλειψε