ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό

Λονδίνο: Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό
EPA

Εκατό πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για την κατάσβεση μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σήμερα, Δευτέρα, στο νότιο Λονδίνο, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Elephant and Castle, με αποτέλεσμα πυκνά σύννεφα μαύρου καπνού να τυλίξουν τη βρετανική πρωτεύουσα.

Η φωτιά, η οποία οδήγησε στην εκκένωση του σταθμού και κτηρίων που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση, τέθηκε υπό έλεγχο αργά το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, ένας αξιωματικός της αστυνομίας και ένας πολίτης έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από διασώστες, καθώς «εισέπνευσαν καπνό».

london1.jpg

Τρία εμπορικά, που βρίσκονταν κάτω από τη σιδηροδρομική γραμμή, κοντά στον σταθμό Elephant and Castle, παραδόθηκαν στις φλόγες, όπως και έξι οχήματα και ένας τηλεφωνικός θάλαμος, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στο σημείο επιχείρησε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής με 15 οχήματα και 100 πυροσβέστες, ενώ οι Αρχές κάλεσαν τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή και να κρατήσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους κλειστά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία.

Οι συρμοί δεν σταματούν στον σταθμό, ενώ όπως γνωστοποίησε το σιδηροδρομικό δίκτυο National Rail, αναμένονται ακυρώσεις και καθυστερήσεις στα δρομολόγια έως απόψε το βράδυ.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από φωτογραφίες και βίντεο με τους πυκνούς μαύρους καπνούς που «τυλίξαν» το νότιο Λονδίνο.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως άκουσαν μία «έκρηξη», ενώ πλάνα από το σημείο έχουν καταγράψει μία «μπάλα» φωτιάς να υψώνεται από το σημείο της πυρκαγιάς και ανθρώπους να τρέχουν μακριά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Με ποιο σκεπτικό αποφάσισε η εισαγγελία ανηλίκων για την επιμέλεια της Λυδίας