ΚΟΣΜΟΣ

Κανένας επιζών από το αεροσκάφος An-26 που συνετρίβη στη ρωσική Άπω Ανατολή

An-26
AP

Βρέθηκαν συντρίμμια από το ρωσικό αεροπλάνο An-26 με τους 28 επιβαίνοντες το οποίο συνετρίβη στην Καμτσάτκα, στη ρωσική Άπω Ανατολή- κανένας επιζών, σύμφωνα με αναφορές. 

Εντοπίστηκαν συντρίμμια από το ρωσικό αεροσκάφος τύπου Antonov An-26 το οποίο συνετρίβη στην Καμτσάτκα, στη ρωσική Άπω Ανατολή, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενo την αρμόδια υπηρεσία. Δεν υπάρχουν επιζώντες από την συντριβή, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία, επικαλούμενα πηγές των συνεργείων διάσωσης.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία αερομεταφορών Rosaviatsiya, τα συντρίμμια βρέθηκαν 4-5 χλμ από τον διάδρομο της κωμόπολης Παλάνα, σε πλαγιά στην ακτή. Επικαλούμενο πηγές, το πρακτορείο Interfax ανέφερε το αεροπλάνο θεωρείται πως έπεσε στην πλαγιά καθώς προσέγγιζε για να προσγειωθεί, εν μέσω συνθηκών χαμηλής ορατότητας.

Ρωσικά ΜΜΕ μετέδιδαν νωρίτερα πως το αεροσκάφος συνετρίβη στη θάλασσα στα ανοιχτά της Καμτσάτκα ενώ προετοιμαζόταν να προσγειωθεί. Προηγουμένως είχε χαθεί η επαφή μαζί του.

Το An-26 πετούσε από το Πετροπαβλόφσκ- Καμτσάτσκι στην Παλάνα, ένα χωριό στη βόρεια Καμτσάτκα, όταν χάθηκε η επαφή με το κέντρο εναέριας κυκλοφορίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας. Στην περιοχή έσπευσαν για έρευνες πλοία και αεροσκάφη.

Αξιωματούχοι διερευνούν εάν η εξαφάνιση ήταν αιτία παραβίασης κανόνων ασφαλείας ή κακών καιρικών συνθηκών.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 22 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος, σύμφωνα με το υπουργείο. Μεταξύ των επιβατών ήταν και η δήμαρχος του χωριού, Όλγα Μοχίρεβα, ανέφερε το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο τοπικές αρχές.

Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι στην περιοχή υπήρχαν νεφώσεις. Κατά το TASS το αεροπλάνο είχε κατασκευαστεί το 1982.

H πτήση ήταν της Kamchatka Aviation Enterprise, μιας μικρής τοπικής εταιρείας που κάνει πτήσεις σε απομακρυσμένες πόλεις χρησιμοποιώντας παλιά σοβιετικά και τσεχοσλοβακικά αεροσκάφη.

Το An-26 είναι ένα δικινητήριο ελικοφόρο αεροσκάφος που σχεδιάστηκε στη Σοβιετική Ένωση τη δεκαετία του 1960. Εντάχθηκε σε υπηρεσία το 1970 και η παραγωγή του έπαυσε το 1986. Ωστόσο εκατοντάδες παραμένουν ακόμα σε χρήση.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters, RT

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Koρονοϊός - Ανάλυση: Γιατί η Covid-19 δεν μπορεί να συγκριθεί με τη γρίπη