ΚΟΣΜΟΣ

Συνετρίβη στη θάλασσα το ρωσικό αεροσκάφος An-26 που χάθηκε στην Καμτσάτκα

An-26
AP

Το ρωσικό αεροσκάφος An-26 με τους 28 επιβαίνοντες με το οποίο χάθηκε η επαφή στην Καμτσάτκα, στη ρωσική Άπω Ανατολή, έπεσε στη θάλασσα.

Συνετρίβη στη θάλασσα στα ανοιχτά της Καμτσάτκα στη ρωσική Άπω Ανατολή ενώ προετοιμαζόταν να προσγειωθεί το ρωσικό δικινητήριο αεροσκάφος τύπου Antonov An-26 με το οποίο είχε χαθεί νωρίτερα η επαφή στην χερσόνησο της Καμτσάτκα, μετέδωσαν ρωσικά ΜΜΕ.

Το An-26 πετούσε από το Πετροπαβλόφσκ- Καμτσάτσκι στην Παλάνα, ένα χωριό στη βόρεια Καμτσάτκα, όταν χάθηκε η επαφή με το κέντρο εναέριας κυκλοφορίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας. Στην περιοχή κατευθύνονταν πλοία, ανέφερε το πρακτορείο RIA.

Αξιωματούχοι διερευνούν εάν η εξαφάνιση ήταν αιτία παραβίασης κανόνων ασφαλείας ή κακών καιρικών συνθηκών.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 22 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος, σύμφωνα με το υπουργείο. Μεταξύ των επιβατών ήταν και η δήμαρχος του χωριού, Όλγα Μοχίρεβα, ανέφερε το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο τοπικές αρχές.

Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι στην περιοχή υπήρχαν νεφώσεις. Κατά το TASS το αεροπλάνο είχε κατασκευαστεί το 1982.

H πτήση ήταν της Kamchatka Aviation Enterprise, μιας μικρής τοπικής εταιρείας που κάνει πτήσεις σε απομακρυσμένες πόλεις χρησιμοποιώντας παλιά σοβιετικά και τσεχοσλοβακικά αεροσκάφη.

Το An-26 είναι ένα δικινητήριο ελικοφόρο αεροσκάφος που σχεδιάστηκε στη Σοβιετική Ένωση τη δεκαετία του 1960. Εντάχθηκε σε υπηρεσία το 1970 και η παραγωγή του έπαυσε το 1986. Ωστόσο εκατοντάδες παραμένουν ακόμα σε χρήση.

Με πληροφορίες από Reuters, RT

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σύψας: Χαμηλότερος από το 2020 ο κίνδυνος καραντίνας αλλά δεν είναι μηδέν