ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Τόκιο: Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στην οικοδέσποινα των Ολυμπιακών Αγώνων

Κόσμος με μάσκες σε ναό κοντά στο Τόκιο
Κόσμος με μάσκες σε ναό κοντά στο Τόκιο
AP

Νέο ρεκόρ μολύνσεων κορονοϊού καταγράφει το Τόκιο, όπου συνεχίζονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες εν μέσω έντονης ανησυχίας λόγω των πολλαπλών κρουσμάτων.

Ο αριθμός των κρουσμάτων της COVID-19 στο Τόκιο κατέγραψε νέο ρεκόρ τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς η ιαπωνική πρωτεύουσα επιβεβαίωσε πάνω από 4.000 μολύνσεις για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η πανδημία, όπως μετέδωσε σήμερα το δίκτυο NHK.

Σημειώνεται ότι το Τόκιο, που αυτή τη στιγμή φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέγραψε 4.058 νέα κρούσματα Covid-19. Ο αριθμός των νέων μολύνσεων ξεπέρασε το επίπεδο των 3.000 την Τετάρτη.

Το νέο ρεκόρ σημειώνεται ένα 24ωρο αφότου η Ιαπωνία αποφάσισε να επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε τρεις νομούς κοντά στο Τόκιο που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον δυτικό νομό Οσάκα μέχρι το τέλος Αυγούστου, καθώς η παραλλαγή Δέλτα του ιού συνεχίζει να εξαπλώνεται στη χώρα.

Ο αριθμός των σοβαρών κρουσμάτων COVID-19 σύμφωνα με τη μητροπολιτική κυβέρνηση αυξήθηκε κατά επτά από την προηγούμενη ημέρα σε 95. Η πρωτεύουσα ανέφερε επίσης τρεις θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Εν μέσω της εντεινόμενης ανησυχίας, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσαν το Σάββατο ότι ανακάλεσαν τη διαπίστευση ατόμου ή ατόμων που σχετίζονται με τους Αγώνες με σκοπό την έξοδο από το αθλητικό χωριό για περιήγηση στα αξιοθέατα.

Δεν αποκάλυψαν ωστόσο σε πόσα άτομα ακυρώθηκε η διαπίστευσή , εάν πρόκειται για ένα άτομο ή πολλά, αν ήταν αθλητές ή πότε σημειώθηκε η παράβαση.

«Αφαιρέσαμε τη διαπίστευση καθώς πιστεύουμε ότι η έξοδος από το χωριό των αθλητών για περιηγήσεις στα αξιοθέατα είναι κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει», δήλωσε o εκπρόσωπος του Τόκιο 2020, Μάσα Τακάγια, στην καθημερινή ενημέρωση.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ανακαλείται διαπίστευση από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο στις 23 Ιουλίου. Χωρίς αυτήν, δεν μπορεί κανείς να μπει στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στη Δάφνη: Ο θάνατος της 31χρονης ήταν μαρτυρικός - Τραύματα από μαχαίρι 28 εκατοστών