ΚΟΣΜΟΣ

Τον Σεπτέμβριο, ξανά στην καρδιά του Λονδίνου η Frieze Sculpture

Λονδίνο - Frieze Sculpture
Η Frieze Sculpture θα φιλοξενείται στο Regent's Park από τις 14 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου.
frieze.com

Όσοι, αυτό το φθινόπωρο κάνουν βόλτα στο Regent's Park, θα συναντήσουν κάποια ασυνήθιστα θεάματα, όπως την κεφαλή μια ρωμαϊκής προτομής, μισοχωμένης στο χώμα, διαβρωμένης σε κρυστάλλινα θραύσματα. Αυτό, επειδή η φετινή εκδοχή της Frieze Sculpture θα φιλοξενείται εκεί από τις 14 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου.

Η με ελεύθερη πρόσβαση δημόσια έκθεση έργων τέχνης - εγκαινιάζεται ταυτόχρονα με τις Frieze London και Frieze Masters - βρίσκεται ήδη στον ένατο χρόνο της και επιμελήτρια της φετινής έκθεσης είναι η Clare Lilley, διευθύντρια προγραμματισμού στο Yorkshire Sculpture Park.

07-HD_0.jpg
Η φετινή εκδοχή της Frieze Sculpture θα φιλοξενείται στο Regent's Park από τις 14 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου.

«Το ενδιαφέρον για δημόσια έργα και υπαίθρια γλυπτά είναι τώρα πιο ισχυρό από ποτέ» υπογράμμισε η Lilley, μιλώντας στο Artnet News, τονίζοντας ότι αυτό προσφέρει ασφαλές περιβάλλον στους λάτρεις της τέχνης ειδικά. «Καθώς μαθαίνουμε να ζούμε με την πανδημία και επανεμφανιζόμαστε σε δημόσιους χώρους, η Frieze Sculpture 2021 είναι ένα τονωτικό για το μυαλό, το σώμα και την ψυχή».

Vanessa da Silva, Muamba Grove

Τα έργα τα οποία θα εκτεθούν φέτος καταπιάνονται με ποικιλία θεμάτων: από την εκτόπιση και τις ανισορροπίες της γεωπολιτικής ισχύος μέχρι τις αναπαραστάσεις κοινωνικών συγκεντρώσεων. Όλα θα έχουν ως φόντο το τοπίο του αγγλικού κήπου. Εκτός από έργα μιας πληθώρας αναδυόμενων καλλιτεχνών, στη φετινή Frieze Sculpture θα εκτεθούν και έργα καθιερωμένων καλλιτεχνών όπως οι Rose Wylie, Ibrahim El-Salahi, Rasheed Araeen, Sir Anthony Caro και Isamu Noguchi.

Rose Wylie, Pineapple

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.