ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Κάρολος: Παραιτήθηκε το «δεξί του χέρι» - Εμπλέκεται σε σκάνδαλο… με ρίζες στη Σ. Αραβία

Ο Πρίγκιπας Κάρολος σε παλαιότερη ομιλία του για το κλίμα
Ο Πρίγκιπας Κάρολος σε παλαιότερη ομιλία του για το κλίμα
ΑΡ

Νέο σκάνδαλο πλήττει το Μπάκιγχαμ αυτή τη φορά με στενό συνεργάτη του πρίγκιπα Καρόλου, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη ότι χρηματίστηκε από Σαουδάραβα μεγιστάνα.

Ο Μάικλ Φόσετ, ένας από τους στενότερους ακόλουθους του πρίγκιπα Καρόλου παραιτήθηκε «προσωρινά» από την ηγεσία ενός ιδρύματος, που έχει δημιουργηθεί από τον γιό της βασίλισσας Ελισάβετ ώστε να διεξαχθεί έρευνα για τις σχέσεις του με έναν Σαουδάραβα επιχειρηματία.

Ο Φόσετ είναι ύποπτος ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του για να βοηθήσει τον Σαουδάραβα επιχειρηματία Μαχφούζ Μαρέι Μουμπάρακ μπιν Μαχφούζ, ένα "γενναιόδωρο" χορηγό φιλανθρωπικών έργων που συνδέονται με τη βρετανική μοναρχία, να αποκτήσει τίτλο, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα τους Κυριακάτικους Times και την κυριακάτικη Mail.

Σύμφωνα με τoυς Κυριακάτικους Times, ο 51χρονος Μαχφούζ έγινε Διοικητής της Βρετανικής Αυτοκρατορίας από τον πρίγκιπα Κάρολο σε ιδιωτική τελετή που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο 2016 στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ένα γεγονός που δεν δημοσιεύθηκε στον επίσημο κατάλογο των βασιλικών υποχρεώσεων. Μια τέτοια διάκριση επέτρεπε να στηριχθεί το αίτημα του Σαουδάραβα να αποκτήσει τη βρετανική υπηκοότητα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Sunday Times αναφέρει πως ο Σαουδάραβας ο οποίος αρνείται πως διέπραξε οποιοδήποτε σφάλμα, διέθεσε μεγάλα χρηματικά ποσά για προγράμματα αποκατάστασης που ενδιέφεραν ιδιαίτερα τον πρίγκιπα της Ουαλίας. Συγκεκριμένα προσέφερε 1,5 εκατομμύρια λίρες σε έργα ανακαίνισης του Οίκου Dumfries House και του Κάστρου Mey της Σκοτίας.

Ο Μάικλ Φόσετ παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή του The Prince's Foundation, την οποία κατείχε από το 2018, ανακοίνωσε το ίδρυμα αυτό που έχει δημιουργηθεί από τον μεγαλύτερο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

Εκπρόσωπος του Ιδρύματος δήλωσε επίσης πως οι κατηγορίες εναντίον του Φόσετ αντιμετωπίζονται «με μεγάλη σοβαρότητα». Ο Φόσετ είχε αρχίσει να εργάζεται για τη βασιλική οικογένεια το 1981 ως υπηρέτης της βασίλισσας και ανέβηκε στην ιεραρχία καθώς έγινε βοηθός ακόλουθος του πρίγκιπα Καρόλου και τον βοηθούσε να ντύνεται κάθε πρωί.

Το 2003 είχε αθωωθεί από κατηγορίες για κακή οικονομική συμπεριφορά που αφορούσαν την πώληση δώρων που είχαν γίνει στη βασιλική οικογένεια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στη Ραφήνα: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος από μπαλκόνι πολυκατοικίας

Mad Clip: Σήμερα στις 16:30 η κηδεία του, σε live streaming στο Youtube - Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Καιρός - Μαρουσάκης: Έρχεται η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας - Ισχυρή προειδοποίηση για την Εύβοια