ΚΟΣΜΟΣ

Βιετνάμ: Πενταετής φυλάκιση σε άνδρα που εξάπλωσε τον κορονοϊό παραβαίνοντας κανόνες

Βιετνάμ κορονοϊός
AP

Ένας άνδρας στο Βιετνάμ καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση επειδή παραβίασε τους κανόνες κατά της εξάπλωσης της Covid-19, εξαπλώνοντάς την.

Ένας άνδρας στο Βιετνάμ καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση για παραβίαση των κανόνων για την Covid – 19 και εξάπλωση του κορονοϊού.

Δικαστήριο βρήκε τον Λε Βαν Τρι ένοχο για «μετάδοση επικίνδυνων μολυσματικών ασθενειών» σε οκτώ άτομα, ένα εκ των οποίων εν τέλει πέθανε. Σημειώνεται πως μέχρι πρόσφατα το Βιετνάμ τα πήγαινε πολύ καλά ως προς τη συγκράτηση της Covid-19, μέσω αυστηρών περιοριστικών μέτρων. Ωστόσο οι μολύνσεις έχουν σημειώσει έξαρση από τον Ιούνιο, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της πολύ μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα.

Στις αρχές του Ιουλίου ο Τρι, 28 ετών, είχε ταξιδέψει με μοτοσικλέτα από την πρωτεύουσα, Χο Τσι Μινχ, στην επαρχία καταγωγής του, Τσα Μάου, στα νότια της χώρας.

Στο Τσα Μάου διαπιστώθηκε ότι ο Τρι είχε πει ψέματα σε μια δήλωση/ φόρμα για την κατάσταση της υγείας του, όπου υπήρχαν ερωτήσεις για το πρόσφατο ιστορικό ταξιδιών του, ενώ επίσης δεν είχε συμμορφωθεί στους κανόνες απομόνωσης.

Οι τοπικές αρχές είχαν καταστήσει υποχρεωτικό όποιος ταξίδευε στο Τσα Μάου από άλλες επαρχίες να πρέπει να τεθεί άμεσα σε απομόνωση για 21 ημέρες. Αργότερα ο Τρι βρέθηκε θετικός, και διαπιστώθηκε ότι είχε μεταδώσει τον ιό σε συγγενείς του, καθώς και σε προσωπικό ενός κέντρου ευημερίας που είχε επισκεφθεί.

Στο τέλος της δίκης, διάρκειας μίας ημέρας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση και του επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο το ύψος του οποίου αντιστοιχεί σε 880 δολάρια.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Οριστική δικαστική απόφαση - Καμία ανάμειξη στην κηδεία από την οικογένεια

Κορονοϊός: Οι άγνωστες παρενέργειες του εμβολίου της Pfizer - Τι έδειξε νέα έρευνα

Ένοπλες Δυνάμεις: «Μολών Λαβέ» στον Ερντογάν - Έτσι απαντούν στα περί αποστρατικοποίησης νησιών