ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Ακόμα και τον Ιησού Χριστό επικαλείται για να στηρίξει τα έργα του

Ερντογάν: Ακόμα και τον Ιησού Χριστό επικαλείται για να στηρίξει τα έργα του

Μπορεί ο Ερντογάν να παρουσιάζει τον εαυτό του ως τον ηγέτη των Μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο, ωστόσο, ορισμένες φορές επικαλείται και άλλες θρησκείες για να μιλήσει για τα έργα του.

Με την πίεση στο τουρκικό καθεστώς να εντείνεται συνεχώς, εξαιτίας της ακραίας φτώχειας, της ανεργίας και της ανέχειας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί καθημερινά να παρουσιάσει ένα άλλο πρόσωπο της Τουρκίας.

Στο εξωτερικό, πιστός στην στρατικοποιημένη εξωτερική πολιτική, χρησιμοποιεί ως γνωστόν τη γλώσσα των απειλών, των εκβιασμών και της προπαγάνδας, προσπαθώντας να πείσει πως η Τουρκία αποτελεί πλέον περιφερειακή δύναμη.

Στο εσωτερικό, με «καθρεφτάκια στους ιθαγενείς» πραγματοποιεί συνεχώς εγκαίνια εργοστασίων, μικρών και μεγαλύτερων έργων και διαμηνύει πως η Τουρκία αναπτύσσεται ραγδαία, τάζοντας πλούτο στον χειμαζόμενο από τη φτώχεια τουρκικό λαό.

Ο… λαοπλάνος Τούρκος πρόεδρος έφτασε μάλιστα στο σημείο να επικαλεστεί τον Ιησού Χριστό για να στηρίξει τα έργα του, λέγοντας πως κάποιοι δεν βλέπουν τα έργα του αλλά ο Ιησούς Χριστός δίνει την απάντηση.

«Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα σε όσους δεν βλέπουν τα εργοστάσια τα οποία εγκαινιάζουμε διαδοχικά, όπως δεν βλέπουν τις υπόλοιπες παραγωγικές μονάδες και τις βιομηχανικές περιοχές που θεμελιώνουμε. Υπάρχει η φήμη, πως ρώτησαν στον Ιησού Χριστό, ''Τι είναι πιο δύσκολο από το αναστήσεις έναν νεκρό;''. Ο Ιησούς Χριστός απαντώντας, είπε ''Το να εξηγείς σε αυτόν που δεν καταλαβαίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, σε χθεσινή του ομιλία ο Πρόεδρος Τουρκίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γονικές Παροχές: Πόσο κοστίζουν συμβολαιογραφικές αμοιβές και ΦΠΑ

«Mυρίζει» Λατινική Αμερική για την ΕΛ.ΑΣ.: Η επιπλέον κοκαΐνη, η ομερτά και οι μεγάλοι «παίκτες»

Υπόθεση κοκαΐνης: Η χαρτογράφηση του κυκλώματος - Στο μικροσκόπιο οι επικοινωνίες του 32χρονου