ΚΟΣΜΟΣ

Πορτογαλία: Κατασχέθηκαν 5,2 τόνοι κοκαΐνης από ιστιοφόρο αξίας 201 εκατ. ευρώ

Πορτογαλία: Κατασχέθηκαν 5,2 τόνοι κοκαΐνης από ιστιοφόρο αξίας 201 εκατ. ευρώ
AP IMAGES

Πορτογαλία: Πρόκειται για την μεγαλύτερη ποσότητα που έχει εντοπιστεί ποτέ σε ιστιοφόρο!

Μια τεράστια επιτυχία σημείωσαν οι Αρχές της Πορτογαλίας, της Ισπανίας αλλά και η DEA, η Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών, καθώς εντόπισαν και κατάσχεσαν από ιστιοφόρο 5,2 τόνους κοκαΐνης αξίας 201 εκατομμυρίων ευρώ!

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που έχει εντοπιστεί ποτέ σε ιστιοφόρο ενώ ήδη έχουν γίνει τρεις συλλήψεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, το 24μετρο ιστιοφόρο βρισκόταν υπό παρακολούθηση, μετά από πληροφορίες για διακίνηση μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, ωστόσο κανείς δεν περίμενε πώς θα ήταν κοντά στους 5 τόνους.

Σε ό,τι αφορά τις συλλήψεις, πρόκειται για δυο Ισπανούς και έναν Περουβιανό ενώ η επιχείρηση έγινε λίγο αφότου το ιστιοφόρο πλησίασε στις ακτές της Πορτογαλίας.

Η έρευνα και οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο της επιχείρησης «White Tide», την οποία «τρέχουν» οι πορτογαλικές Αρχές εδώ και χρόνια και έχει στόχο την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών.

Η κοκαΐνη ήταν τοποθετημένη μέσα σε 183 πάνινα σακιά και μέχρι στιγμής ο προορισμός τους είναι άγνωστος, ωστόσο οι αξιωματικοί της DEA θεωρούν πως θα διοχετεύονταν στην κεντρική Ευρώπη.

Το πέρασμα του Ατλαντικού είναι η κυριότερη δίοδος μεταφοράς της κοκαΐνης στην Ευρώπη και δεν είναι λίγες οι φορές που εντοπίζονται ιστιοφόρα που μεταφέρουν ναρκωτικά ωστόσο κανέναν δεν πλησίασε την ποσότητα που κατασχέθηκε αυτή τη φορά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρός σεισμός ΤΩΡΑ ανοικτά της Καρπάθου

Ντόρα Μπακογιάννη: Πώς έμαθε ότι έχει καρκίνο - Οι εκτιμήσεις των γιατρών και η πρώτη εμφάνιση

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχονται καταιγίδες - Προσοχή στις περιοχές που πλημμύρισε ο «Μπάλλος» (vid)