ΚΟΣΜΟΣ

Πριγκίπισσα Μάκο: Παντρεύτηκε η «Μέγκαν Μαρκλ» της Ιαπωνίας - Γιατί έχασε τον τίτλο της

H πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας
H πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας
A.P

Η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας - η θλιμμένη πριγκίπισσα του «Θρόνου των Χρυσανθέμων»- παντρεύτηκε τον εδώ και χρόνια αγαπημένο της –πρώην συμφοιτητή της σε πανεπιστήμιο του Τόκυο- σε μια λιτή τελετή που σηματοδότησε και επίσημα την αποχώρησή της από την αυτοκρατορική οικογένεια.

Η Πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον εκλεκτό της καρδιάς της -τον κοινό θνητό Κέι Κομούρο- εγκαταλείποντας τους βασιλικούς τίτλους και δηλώνοντας αποφασισμένη να χτίσει μια ευτυχισμένη ζωή με τον «αναντικατάστατο» σύζυγό της, μετά από έναν ταραχώδη αρραβώνα.

Το ζευγάρι υπέβαλε τα επίσημα έγγραφα του γάμου στο αρμόδιο τμήμα γύρω στις 10 π.μ. τοπική ώρα την Τρίτη, σύμφωνα με το Imperial Household Agency, παρακάμπτοντας τη συνηθισμένη μεγαλοπρέπεια των βασιλικών γάμων. Οι νεόνυμφοι θα μετακομίσουν στο εξής στη Νέα Υόρκη, όπου ο Κομούρο εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο.

H -πρώην πλέον- πριγκίπισσα Μάκο της ΙαπωνίαςΑ.Ρ

Η πριγκίπισσα Μάκο, η οποία γιόρτασε τα 30α της γενέθλια το Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε τον αρραβώνα της με τον αγαπημένο της πριν από τέσσερα χρόνια. Η σχέση τους όμως δοκιμάστηκε από μία χρόνια διαμάχη και μία πραγματική φρενίτιδα στις ταμπλόιντ με αφορμή ένα χρηματικό σκάνδαλο, στο οποίο εμπλέκεται η μητέρα του γαμπρού.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει το κοινό και τις αντιδράσεις που ξέσπασαν, η Μάκο απέρριψε μια εφάπαξ πληρωμή ενός εκατομμυρίου δολαρίων που δικαιούνταν από την κυβέρνηση, ως μέλος της αυτοκρατορικής οικογένειας που χάνει τον τίτλο του.

Ο «Θρόνος των Χρυσανθέμων»

Ως ανιψιά του αυτοκράτορα, η Μάκο δεν βρισκόταν στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο - ο νόμος της Ιαπωνίας το επιτρέπει αυτό μόνο σε άνδρες. Επιπλέον, σύμφωνα με την ιαπωνική νομοθεσία, τα θηλυκά μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας πρέπει να εγκαταλείψουν τους τίτλους τους και το παλάτι εάν παντρευτούν κοινό θνητό.

Η Mάκο, η οποία δεν θα είναι πλέον γνωστή ως πριγκίπισσα, δεν είναι η πρώτη γυναίκα που εγκαταλείπει τη βασιλική οικογένεια της Ιαπωνίας. Η τελευταία που το έκανε ήταν η θεία της, Σαγιάκο, μοναχοκόρη του αυτοκράτορα Ακιχίτο, όταν παντρεύτηκε τον πολεοδόμο Γιοσίκι Κουρόντα το 2005.

Το σκάνδαλο με την πεθερά της πριγκίπισσας

Το ζευγάρι είχε σχεδιάσει να παντρευτεί το 2018, αλλά ο γάμος τους αναβλήθηκε. Ο αυτοκρατορικός οίκος είπε ότι η καθυστέρηση οφειλόταν σε «έλλειψη προετοιμασίας», αλλά άλλοι γνώριζαν ότι είχε να κάνει με αναφορές ότι η μητέρα του Κομούρο δεν πλήρωσε τα 36.000 δολάρια που είχε δανειστεί από τον πρώην αρραβωνιαστικό της.

Ο Κομούρο αμφισβήτησε την πληροφορια, δημοσίευσε ακόμη και ένα έγγραφο 28 σελίδων νωρίτερα φέτος, δηλώνοντας ότι η μητέρα του θεώρησε τα χρήματα δώρο και είπε ότι θα πλήρωνε για να διευθετήσει τη διαφορά. Αλλά οι φήμες στις ταμπλόιντ είχαν ήδη αρχίσει να οργιάζουν, με τα μέσα ενημέρωσης να αναλύουν κάθε πτυχή της οικογένειάς του και της ζωής του.

H Mάκο της ΙαπωνίαςΑ.Ρ

Πολλοί «παραδοσιακοί» Ιάπωνες δεν θεωρούν ότι ένας κοινός θνητός που μεγάλωσε σε μονογονεϊκή οικογένειας είναι «άξιος» να ενώσει τη ζωή του με μία πριγκίπισσα. Κάποια δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης τον περιέγραψαν ακόμη και ως αναξιόπιστο «προικοθήρα».

Η εύθραυστη ψυχολογία της Μάκο

Όλα αυτά τα χρόνια χρόνια της φημολογίας και των επικρίσεων άφησαν το σημάδι τους στην ψυχολογία της πριγκίπισσας Μάκο. Νωρίτερα αυτό το μήνα, το παλάτι αποκάλυψε ότι πάσχει από διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD).

Η πριγκίπισσα «αισθάνεται απαισιόδοξη και δυσκολεύεται να αισθανθεί ευτυχισμένη λόγω του επίμονου φόβου ότι θα καταστραφεί η ζωή της», ανέφερε ο ψυχίατρός της. Ο Κομούρο έφυγε από την Ιαπωνία για να σπουδάσει Νομική στη Νέα Υόρκη το 2018 και επέστρεψε τον Σεπτέμβριο για τον γάμο. Επέστρεψε στο Τόκυο, με μακριά μαλλιά δεμένα σε αλογοουρά, γεγονός που προκάλεσε για μία ακόμη φορά φρενίτιδα στα μέσα ενημέρωσης.

O Kέι ΚομούροΑ.Ρ

Οι ταμπλόιντ δημοσίευσαν φωτογραφίες του 30χρονου Κομούρο με αλογοουρά, με κάποιους να τη συγκρίνουν με κότσο…σαμουράι. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξέσπασε για μία ακόμη φορά σάλος, καθως ορισμένοι είπαν οτι η νέα του εμφάνιση, ειναι ακατάλληλη για τον σύζυγο μίας πριγκίπισσας. Ο Κομούρο έκοψε τελικά την αλογοουρά του ενόψει του γάμου.

«Ο Χάρι και η Μέγκαν» της Ιαπωνίας

Η αποχώρηση της πριγκίπισσας Μάκο και του Κομούρο από το παλάτι και οι περιπέτειές τους με τη δημοσιότητα οδήγησαν κάποιους να τους συγκρίνουν με ένα άλλο διάσημο ζευγάρι -- τη Μέγκαν Μαρκλ και τον Πρίγκιπα Χάρι.

Ο αρραβώνας της Μαρκλ με τον πρίγκιπα Χάρι της Βρετανίας πυροδότησε διαμάχη όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2017. Κάποιοι πίστευαν ότι μια μιγάδα, διαζευγμένη Αμερικανίδα ηθοποιός δεν είχε θέση στη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Με τον καιρό, η κάλυψη των βρετανικών ταμπλόιντ για το ζευγάρι έγινε τόσο τοξική που ο Χάρι εξέδωσε μια δήλωση τον Νοέμβριο του 2016, καταδικάζοντας το «κύμα παρενόχλησης» που έπρεπε να υπομείνει η Μέγκαν. Τελικά, το ζευγάρι εγκατέλειψε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ τον Ιανουάριο του 2020.

Όμως, ενώ η «δραματική» έξοδος της πριγκίπισσας Mάκο από τη βασιλική οικογένεια είναι συγκρίσιμη με το «Megxit» οι ομοιότητες τελειώνουν εδώ, λέει ο Κεν Ρουοφ, διευθυντής του Κέντρου Ιαπωνικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ.

«Τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας μεγαλώνουν ανάμεσα σε μεγάλο πλούτο. Και ξοδεύουν επίσης πολύ χρόνο για να συγκεντρώσουν χρήματα για διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς, άρα ξέρουν πώς δουλεύει όλο αυτό.

Έτσι, όταν ο Χάρι και η Μέγκαν πήγαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, λέγοντας διάφορες ιστορίες για τη βασιλική οικογένεις, κατάφεραν να βγάλουν εκατομμύρια δολάρια, ενώ την ίδια στιγμή παρουσιάζονταν ως κοινωνικά ευαίσθητοι και φιλάνθρωποι», είπε.

«Προβλέπω ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία περίπτωση η Mάκο και ο μελλοντικός σύζυγός της να συμπεριφερθούν έτσι μετά το γάμο. Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι αυτό που θα συμβεί είναι ότι απλώς θα εξαφανιστούν από το προσκήνιο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: Συγκινούν οι γιατροί της - «Δεν λιποτάκτησε ούτε για μια στιγμή»

Πέραμα: Τι αποκαλύπτει η δικογραφία - Το μυστήριο με το Skoda - «Νομίζαμε ότι είναι της Ασφάλειας»

Η άθλια ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά