ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Η 4χρονη Κλίο βρέθηκε χάρη σε «μια βελόνα στα άχυρα» - Οι συγκλονιστικές λεπτομέρειες

4χρονη Κλίο Αυστραλία
Λεπτομέρειες σχετικά με το τι ήταν αυτό που τους έφερε στα ίχνη της 4χρονης Κλίο, του κοριτσιού που πήρε τον τίτλο «Μαντλίν Μακάν» της Αυστραλίας έδωσε η αστυνομία
Twitter

Λεπτομέρειες σχετικά με το τι ήταν αυτό που τους έφερε στα ίχνη της 4χρονης Κλίο, του κοριτσιού που πήρε τον τίτλο «Μαντλίν Μακάν» της Αυστραλίας έδωσε η αστυνομία

Σε ένα σπίτι σε απόσταση επτά λεπτών με το αυτοκίνητο από το πατρικό της βρέθηκε η 4χρονη Κλίο Σμιθ το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) 18 ημέρες μετά την απαγωγή της με την αστυνομία να αποκαλύπτει κάποιες από τα στοιχεία που οδήγησαν στην αίσια ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Ενδεικτικό της σημασίας που έδωσαν οι αρχές της Αυστραλίας στην εξιχνίαση της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι την ομάδα που συγκροτήθηκε για τον εντοπισμό της Κλίο αποτελούσαν 100 αστυνομικοί «οι οποίοι συγκέντρωσαν χιλιάδες μικρά αποδεικτικά στοιχεία».

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας Κολ Μπλαντς χρειάστηκε τελικά «μια βελόνα στα άχυρα» το βράδυ της Τρίτης προκειμένου να εντοπιστεί η Κλίο και να συλληφθεί ο 36χρονος. «Είχαμε μια πληροφορίες της τελευταίας στιγμής για το σπίτι στο Καρναρβόν και αρκετά στοιχεία από τη σήμανση» δήλωσε ο ίδιος.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης αναλύθηκαν «χιλιάδες τηλεφωνήματα» και εκατοντάδες λογαριασμοί στα social media. «Έδωσαν όλο τους το «είναι» για την έρευνα. Χρησιμοποίησαν το ένστικτό τους και δεν άφησαν πέτρα που να μην γυρίσουν» πρόσθεσε ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Μιλώντας, δε, για την στιγμή που βρέθηκε μόνη της μέσα στο σπίτι η Κλίο ο επικεφαλής της αστυνομίας είπε ότι «είδα αστυνομικούς να σπάνε και να κλαίνε από ανακούφιση» όταν ρώτησαν το κορίτσι που είδαν μπροστά τους ποια είναι και αυτή τους απάντησε "το όνομά μου είναι Κλίο"».

Η Κλιό εντοπίστηκε μόνη της σε ένα σπίτι στην πόλη Κάρναρβον σε απόσταση περίπου μιας ώρας από το σημείο από το οποίο είχε απαχθεί η 4χρονη τα ξημερώματα της 16ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έφτασε στον εντοπισμό της μετά από «μια σημαντική πληροφορία για ένα αυτοκίνητο».

Σχεδόν ταυτόχρονα με τον εντοπισμό της Κλίο, αστυνομικοί περνούσαν χειροπέδες σε έναν 36χρονο από την πόλη στην οποία βρέθηκε η 4χρονη, τον οποίο ήδη ανακρίνουν και για τον οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει καμία σχέση με την οικογένεια.

Μετά τη σύλληψη του 36χρονου οι γείτονες του δήλωσαν ότι είχε κινήσει τις υποψίες τους όταν τον είδαν να αγοράζει πάνες παρά το γεγονός ότι δεν είχε παιδιά. «Τις προάλλες, νομίζω τη Δευτέρα τον είδαμε σε κατάστημα να αγοράζει πάνες αλλά δεν μας έκανε κάποιο κλικ για το ποιος ή για το τι αγόραζε μέχρι σήμερα» δήλωσαν χαρακτηριστικά στο Seven News.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Χαμός στην Τουρκία μετά τη φήμη ότι πέθανε από εγκεφαλικό

Κρούσματα: Ολοταχώς για νέο «μαύρο» ρεκόρ σήμερα - Τι λένε οι ειδικοί, από τι θα εξαρτηθεί

Νέα μέτρα - Σούπερ μάρκετ: Τι ισχύει για τους μη εμβολιασμένους

Νέα μέτρα: Τι θα ισχύει για μαθητές και παιδιά – Πώς θα μπαίνουν σε καταστήματα και εμπορικά κέντρα