ΚΟΣΜΟΣ

Μισέλ: Καλώ τις αρχές της Λευκορωσίας να συμμορφωθούν με το διεθνές δίκαιο

Μισέλ: Καλώ τις αρχές της Λευκορωσίας να συμμορφωθούν με το διεθνές δίκαιο
AP

Έκκληση στις αρχές της Λευκορωσίας να «συμμορφωθούν» με το διεθνές δίκαιο κάνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ τονίζοντας ότι «η ΕΕ δεν θα δεχτεί καμία προσπάθεια εργαλειοποίησης των μεταναστών». Ειδικότερα, ο κ. Μισέλ αναφέρει στην ανάρτησή του στο twitter:

«Καλώ τις αρχές της Λευκορωσίας να συμμορφωθούν με το διεθνές δίκαιο. Η ΕΕ δεν θα δεχτεί καμία προσπάθεια εργαλειοποίησης μεταναστών για πολιτικούς σκοπούς. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σχοινάς: Οι ενέργειες της Λευκορωσίας είναι απαράδεκτες

Οι «απαράδεκτες» ενέργειες της Λευκορωσίας «θα αντιμετωπιστούν με μια ισχυρή και ενωμένη απάντηση της ΕΕ» τονίζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος κατόπιν αιτήματος της προέδρου της Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν θα μεταβεί τις προσεχείς ημέρες στις χώρες προέλευσης και διέλευσης των μεταναστών. Ειδικότερα, ο κ. Σχοινάς αναφέρει στην ανάρτησή του στο τουίτερ:

«Οι ενέργειες της Λευκορωσίας είναι απαράδεκτες και θα αντιμετωπιστούν με ισχυρή και ενωμένη απάντηση της ΕΕ.

Κατόπιν αιτήματος της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, θα ταξιδέψω τις επόμενες ημέρες στις κύριες χώρες προέλευσης και διέλευσης για να διασφαλίσω ότι θα δράσουν για να σταματήσουν την εργαλειοποίηση των ανθρώπων από το καθεστώς της Λευκορωσίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θεοφάνους: «Είδα τη μητέρα του Παντελίδη πάνω από το μνήμα να καταριέται εμένα και τα παιδιά μου»

Άγριο φονικό στο Βόλο: Παραδόθηκε ο άνδρας που σκότωσε την 75χρονη νονά του

Καιρός - Αρναούτογλου: Πτώση της θερμοκρασίας τα επόμενα 24ωρα - Πού θα βρέξει (vid)