ΚΟΣΜΟΣ

Aυστραλία: Η αστυνομία ερευνά αν ο απαγωγέας της τετράχρονης Κλίο Σμιθ είχε συνεργούς

Η Κλίο Σμιθ στην αγκαλιά της μητέρας της
Η Κλίο Σμιθ στην αγκαλιά της μητέρας της
A.P

Η αστυνομία στην Αυστραλία ερευνά εάν εμπλέκονται κι άλλα άτομα στην απαγωγή της τετράχρονης Κλίο Σμιθ, η οποία διασώθηκε την περασμένη εβδομάδα από το σπίτι ενός αγνώστου.

Η μικρή Κλίο -η «Μαντλίν Μακκάν» της Αυστραλίας όπως τη βάφτισαν τα μέσα ενημέρωσης- ήταν αγνοούμενη για 18 ημέρες, καθώς εξαφανίστηκε ενώ έκανε κάμπινγκ με την οικογένειάςτης στη Δυτική Αυστραλία στις 16 Οκτωβρίου.

Η εξαφάνισή της εγκαινίασε μια μαζική έρευνα που κατέληξε με την αστυνομία να βρίσκει τελικά το κορίτσι στη γενέτειρά της, το Κάρναρβον. Ο Τέρενς Ντάρελ Κέλι, 36 ετών, κατηγορήθηκε για την απαγωγή της. Την περασμένη Παρασκευή μεταφέρθηκε σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Περθ, 900 χλμ νότια του Κάρναρβον.

Οι ντετέκτιβ που επιχειρούν να ρίξουν φως στην υπόθεση όμως επέστρεψαν στη μικρή παραλιακή πόλη τη Δευτέρα. «Θέλουμε να εξακριβώσουμε εάν υπήρχε κάποιος άλλος εμπλεκόμενος. Γι' αυτό είμαστε ακόμα εδώ», είπε ο επικεφαλής ντετέκτιβ, Κάμερον Μπλέιν στους δημοσιογράφους .

Κάλεσαν όλους τους ντόπιους που είχαν δει ή είχαν οποιαδήποτε επαφή με τον απαγωγέα τις τελευταίες εβδομάδες να εμφανιστούν και να δώσουν κατάθεση.
Την ώρα της διάσωσης, η αστυνομία θεωρούσε ότι ο Κέλι ενεργούσε μόνος.

Η μυστηριώδης γυναίκα που βοήθησε τον απαγωγέα

Την Τρίτη, η Daily Mail της Αυστραλίας ανέφερε ότι η αστυνομία ερευνούσε εάν μια γυναίκα βοήθησε στη φροντίδα της Κλίο, κατά τη διάρκεια της απαγωγής - βοηθώντας την μεταξύ άλλων να ντυθεί και να βουρτσίσει τα μαλλιά της. Η αστυνομία δεν έχει σχολιάσει την αναφορά.

Aυστραλοί αστυνομικοί έξω απο το σπίτι όπου εντοπίστηκε η Κλίο ΣμιθΑ.Ρ

Η μικρή βρέθηκε σώα και αβλαβής την περασμένη Τετάρτη, καθώς η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι τη νύχτα, μόλις μία ώρα μετά τη σύλληψη του Κέλι. Το βίντεο της διάσωσης δειχνει τη μικρή να λέει το όνομά της στους αστυνομικούς και να χαμογελά.

Η οικογένειά της εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της που «το κοριτσάκι μας επέστρεψε στην αγκαλιά μας». Ο Κέλι λίγο μετά τη σύλληψή του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αυτοτραυματισμό.

Εμφανίστηκε στο δικαστήριο την περασμένη Πέμπτη κατηγορούμενος για τη βίαια ή δόλια σύλληψη ή παραπλάνηση παιδιού κάτω των 16 ετών, μεταξύ άλλων αδικημάτων. Θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Έρχονται αλλαγές στον τρόπο που ψωνίζουμε στα σούπερ μάρκετ

Θεοφάνους: «Είδα τη μητέρα του Παντελίδη πάνω από το μνήμα να καταριέται εμένα και τα παιδιά μου»

Δίκυκλα από 100 ευρώ: Πώς θα τα αποκτήσετε - Δείτε όλη τη λίστα με τα οχήματα και τις τιμές