ΚΟΣΜΟΣ

Γεωργία: Σε κρίσιμη κατάσταση ο πρώην πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι

Μιχαήλ Σαακασβίλι
Η στιγμή της σύλληψης του Μιχαήλ Σαακασβίλι, το Δεκέμβριο του 2017

Ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι, που είναι φυλακή μετά την επιστροφή του από την εξορία στις αρχές Οκτωβρίου και κάνει απεργία πείνας εδώ και εβδομάδες, είναι σε κρίσιμη κατάσταση και δεν λαμβάνει την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη, δήλωσαν γιατροί το βράδυ της Τετάρτης (17/11).

«Η παρούσα κατάσταση της υγείας του ασθενή θεωρείται κρίσιμη», αναφέρει σε ανακοίνωση η ιατρική ομάδα που παρακολουθεί τον Γεωργιανό πρώην πρόεδρο.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι το νοσοκομείο των φυλακών στο οποίο νοσηλεύεται ο πρώην πρόεδρος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ιατρικές του ανάγκες.

Νωρίτερα το Νοέμβριο, είχαν προκαλέσει αίσθηση οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η σωφρονιστική υπηρεσία της Γεωργίας με την μεταφορά του πρώην προέδρου της χώρας σε νοσοκομείο από την φυλακή στην οποία κρατούνταν.

Στο βίντεο φαίνεται ο Σαακασβίλι να μεταφέρεται σαν «σακί με πατάτες» από διψήφιο αριθμό ανδρών σε ένα δωμάτιο του νοσοκομείου Gldani.

Στη συνέχεια του βίντεο φαίνεται ο ημίγυμνος Σαακασβίλι σε έξαλλη κατάσταση να τσακώνεται με έναν από τους άνδρες που νωρίτερα τον είχαν μεταφέρει στα χέρια.

Ο Μιχαήλ Σαακασβίλι έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών για κατάχρηση εξουσίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δακτύλιος: Δεν ισχύει για την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου

Κορονοϊός: Πέντε νέες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Έρχεται επιδείνωση του καιρού - Η εξέλιξη μέχρι την επόμενη εβδομάδα