ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Επιβάτες από τη Νότια Αφρική αποδείχθηκε πως είχαν Covid, παρά το ότι είχαν αρνητικό τεστ

Ολλανδία επιβάτες μετάλλαξη Όμικρον
Κρούσματα στην Ολλανδία.
Associated Press//Peter Dejong

Οι Αρχές της Ολλανδίας ανησυχούν για τα κρούσματα σε επιβάτες από τη Νότια Αφρική. 

Οι υγειονομικές αρχές της Ολλανδίας εξέφρασαν σήμερα την ανησυχία τους, καθώς ορισμένοι επιβάτες που έφθασαν με πτήσεις από τη Νότια Αφρική την τελευταία εβδομάδα διαγνώστηκαν θετικοί στην Covid-19 κατά την άφιξή τους, παρά το γεγονός ότι είχαν εμβολιαστεί και είχαν αρνητικό τεστ πριν από την αναχώρησή τους.

«Δείχνει πως ο ιός διασπείρεται εύκολα και αυτό είναι ανησυχητικό», δήλωσε ο Μπερτ φαν ντε Φέλντεν, διευθυντής της περιφερειακής υγειονομικής αρχής του Κένεμερλαντ, που περιλαμβάνει το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, Σίπχολ.

«Είναι μέγιστης σημασίας οι ταξιδιώτες να εξετάζονται σωστά πριν από την πτήση τους και να επιτρέπουν να υποβάλλονται σε τεστ μετά την άφιξή τους».

Εκατοντάδες επιβάτες φθάνουν με πτήσεις από τη Νότια Αφρική στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ κάθε εβδομάδα και οι υγειονομικές αρχές λένε πως περίπου το 9% εκείνων που δέχθηκε να υποβληθεί σε εξετάσεις κατά την άφιξή του (μονάχα το ένα τρίτο συμφώνησε) αποδείχθηκε πως είχε την Covid-19.

Οι υγειονομικές αρχές άρχισαν να διενεργούν τεστ μετά τις πτήσεις από τις 26 Νοεμβρίου. Τότε δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική βρίσκονταν ακόμη στον αέρα όταν η ολλανδική κυβέρνηση εισήγαγε νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, λόγω των ανησυχιών σχετικά με την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον. Οι περισσότεροι από 600 επιβάτες στις πτήσεις αυτές απομονώθηκαν και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις. Αποδείχθηκε πως 62 είχαν προσβληθεί από την Covid-19 και 14 εξ αυτών από την παραλλαγή Όμικρον.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Η γυναίκα-αράχνη που σκότωσε τον 6χρονο έλεγε στους αστυνομικούς οτι το παιδί αυτοκτόνησε!

Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: Ποια είναι η καλλονή αστυνομικός που κατηγορείται

Άγριες Μέλισσες Spoiler: Το Διαφάνι θα αιματοκυλιστεί – Ο Λάμπρος μπροστά στο μεγάλο δίλημμα