ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ενέκρινε την κήρυξη του Κεντάκι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ενέκρινε την κήρυξη του Κεντάκι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε επίσης πως τα μετεωρολογικά φαινόμενα είναι «πολύ έντονα»
AP Photo/Susan Walsh

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 70 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στο Κεντάκι από τα ακραία καρικά φαινόμενα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο για «μια σειρά ανεμοστρόβιλων ανάμεσα στους χειρότερους» στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τις καταστροφές που διαπιστώθηκαν σε πέντε πολιτείες της χώρας.

«Είναι μια τραγωδία», είπε «και ακόμα δεν ξέρουμε πόσες ζωές χάθηκαν και την πλήρη έκταση της καταστροφής», καθώς περισσότεροι από 78 άνθρωποι, εκ των οποίων τουλάχιστον 70 στο Κεντάκι, έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους.

Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες για την απόκριση στις καταστροφές άρχισαν ήδη να αναπτύσσονται επί του πεδίου, δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος υποσχέθηκε πως «το ομοσπονδιακό κράτος θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει».

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει ήδη κηρυχθεί στο Κεντάκι, διευκρίνισε ακόμη, και άλλες μπορεί να ακολουθήσουν αν οι κυβερνήτες των πολιτειών που επλήγησαν από την καταστροφή το ζητήσουν.

Ο Τζο Μπάιντεν είπε πως προβλέπει να επισκεφθεί το Κεντάκι, αλλά υπογράμμισε ότι δεν θέλει να «αποτελέσει εμπόδιο» στις επιχειρήσεις των συνεργείων διάσωσης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε επίσης πως τα μετεωρολογικά φαινόμενα είναι «πολύ έντονα» με την κλιματική αλλαγή χωρίς ωστόσο να αναφέρεται σε σχέση άμεσης αιτιότητας ανάμεσα στην κλιματική απορρύθμιση και την καταστροφή που βύθισε σε πένθος τη χώρα.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πιστοποιητικό νόσησης: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ - Μειώνεται στο τρίμηνο η ισχύς του

Ξέσπασμα από στενό συνεργάτη του Γιώργου Τράγκα: Γράφουν από την «κοιλιά» τους για την υγεία του

Κορονοϊός: Το σχέδιο για ασφαλή Χριστούγεννα – Δωρεάν self test, όχι σε συναθροίσεις