ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Νέες αεροπορικές επιδρομές στη Σανάα

Υεμένη: Νέες αεροπορικές επιδρομές στη Σανάα
Από τα τέλη του Νοεμβρίου, η στρατιωτική συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία έχει πολλαπλασιάσει τις αεροπορικές επιδρομές της στην υεμενίτικη πρωτεύουσα
INTIME NEWS

Υεμένη: Η στρατιωτική συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία βομβάρδισε στρατόπεδο των σιιτών ανταρτών Χούθι στην πρωτεύουσα Σανάα

Αεροσκάφη της στρατιωτικής συμμαχίας υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας που έχει εμπλακεί στον πόλεμο στην Υεμένη από το 2015 βομβάρδισαν στρατόπεδο των σιιτών ανταρτών Χούθι, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, στην υεμενίτικη πρωτεύουσα Σανάα, μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες η σαουδαραβική κρατική τηλεόραση.

«Η επιχείρηση στη Σανάα αποτελεί άμεση αντίδραση μετά την καταστροφή τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους που είχε απογειωθεί προς τη Τζιζάν», σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η Τζιζάν, πόλη στο δυτικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, που βρέχεται από την Ερυθρά Θάλασσα, έχει γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων των Χούθι.

Πάντα σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του σουνιτικού βασιλείου, καταστράφηκαν επτά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αποθήκες όπλων στο στρατόπεδο των σιιτών ανταρτών. Δεν διευκρινίστηκε ούτε εάν ούτε πόσες απώλειες υπήρξαν.

Από τα τέλη του Νοεμβρίου, η στρατιωτική συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία έχει πολλαπλασιάσει τις αεροπορικές επιδρομές της στην υεμενίτικη πρωτεύουσα, όπου λέει πως πλήττει «θεμιτούς» στρατιωτικούς στόχους.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονιό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Υποχρεωτική μάσκα παντού, διπλή σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ - Αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις

Σάκης Τανιμανίδης: Τα νεότερα για την υγεία του - Η ανάρτηση μετά την εισαγωγή στο νοσοκομείο

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Στα κρατητήρια ο παρουσιαστής - Την Πέμπτη στον εισαγγελέα