ΚΟΣΜΟΣ

Κόντρα Κίνας - Έλον Μασκ: Παραλίγο σύγκρουση των δορυφόρων τους

Κόντρα Κίνας - Έλον Μασκ: Παραλίγο σύγκρουση των δορυφόρων τους
Kόντρα ανάμεσα σε Κίνα και Έλον Μασκ
AP IMAGES

Διάβημα έκανε η Κίνα προς τον ΟΗΕ κατά του Νοτιοαφρικανού μεγιστάνα και της εταιρείας του.

Διαστημική, κυριολεκτικά, κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Κίνα και τον Έλον Μασκ καθώς δορυφόροι της SpaceX, πλησίασαν επικίνδυνα τον διαστημικό σταθμό της Κίνας.

Η παραλίγο σύγκρουση έκανε έξαλλο το Πεκίνο, που προέβη σε διάβημα προς τον ΟΗΕ και ειδικότερα, με επιστολή προς το Γραφείο Υποθέσεων Διαστήματος διαμαρτυρήθηκε για τους δορυφόρους του Έλον Μασκ, που πλησίασαν πολύ κοντά, με κίνδυνο πρόσκρουσης στον διαστημικό σταθμό την 1η Ιουλίου και την 21η Οκτωβρίου.

«Για λόγους ασφάλειας, ο Διαστημικός Σταθμός της Κίνας εφάρμοσε προληπτικά μέτρα αποφυγής σύγκρουσης» αναφέρεται στο έγγραφο, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι γενικότερο, καθώς πάνω από 30.000 δορυφόροι και άλλα μεγάλα αντικείμενα βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Οι επιστήμονες καλούν τις κυβερνήσεις να πάρουν μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος συγκρούσεων.

Η SpaceX έχει εκτοξεύσει περίπου 1.900 δορυφόρους που παρέχουν γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ συνολικά αναμένεται ότι θα εκτοξευθούν τουλάχιστον 30.000.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Αυτοί είναι οι νέοι περιορισμοί για νυχτερινά κέντρα, μάσκες, γήπεδα και τηλεργασία

Χαμός στον αέρα με Μαλέσκου και Χαλκιά: «Για σένα κούκλα μου», «το όνομά μου είναι Ιωάννα»

Πάτρα: «Με αγαπάει ο Θεός, έχω ρεπό», είπε ο 42χρονος λίγες ώρες πριν από το μοιραίο τροχαίο