ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Νέα μελέτη στο Ισραήλ - Οι παχύσαρκοι που νόσησαν έχουν καλύτερη ανοσολογική ανταπόκριση

Κορονοϊός: Νέα μελέτη στο Ισραήλ - Οι παχύσαρκοι που νόσησαν έχουν καλύτερη ανοσολογική ανταπόκριση
Τα αποτελέσματα της μελέτης θα παρουσιαστούν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων
AP Photo

Κορονοϊός: Οι παχύσαρκοι που νόσησαν έχουν καλύτερα αντισώματα από τους υπόλοιπους, σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι παχύσαρκοι που έχουν αναρρώσει από την Covid-19 είναι στο εξής καλύτερα προστατευμένοι από τον κορονοϊό σε σύγκριση με όσους έχουν φυσιολογικό ή μικρότερο βάρος, εξαιτίας του υψηλότερου αριθμού αντισωμάτων που διαθέτουν, σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευσε σήμερα το ιατρικό κέντρο Sheba του Ισραήλ.

Η έρευνα κατέδειξε ότι οι παχύσαρκοι που είχαν μολυνθεί και αναρρώσει από Covid-19 είχαν καλύτερη ανοσολογική ανταπόκριση. Σύμφωνα με την ισραλινή μελέτη, μεταξύ των ατόμων που είχαν νοσήσει, εκείνοι που είχαν δείκτη μάζας σώματος άνω του 30 βρέθηκαν να έχουν περισσότερα αντισώματα σε όλα τα χρονικά διαστήματα σε σύγκριση με εκείνους με δείκτη μάζας σώματος κάτω από 30.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το συμπέρασμα της μελέτης ότι αν και η ποσότητα των αντισωμάτων μειώνεται με την πάροδο του χρόνου τόσο σε όσους έχουν νοσήσει όσο και σε όσους έχουν εμβολιαστεί, η ποιότητα των αντισωμάτων βελτιώνεται μόνο αφότου κάποιος νοσήσει και όχι αφότου εμβολιαστεί.

Τα αποτελέσματα της μελέτης θα παρουσιαστούν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στη Λισαβόνα.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.