ΚΟΣΜΟΣ

Κρίση στην Ουκρανία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Κίεβο

Κίεβο
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Κίεβο με απόφαση του δημάρχου
AP Photo

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την ουκρανική πρωτεύουσα, με ισχύ από τα μεσάνυχτα.

Σε μήνυμά του που ανήρτησε στο επίσημο κανάλι του στο Telegram, είπε ότι «έχει δημιουργηθεί ένα επιχειρησιακό αρχηγείο για τον συντονισμό των ενεργειών της εκτελεστικής εξουσίας, της στρατιωτικής διοίκησης και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου».

Το σχέδιο περιλαμβάνει σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, την καθιέρωση απαγόρευσης κυκλοφορίας και ενός ειδικού καθεστώτος εισόδου και εξόδου προς και από την πόλη, και, εάν κριθεί αναγκαίο, τον περιορισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ο Κλίτσκο είπε ότι τα μέτρα θα περιλαμβάνουν επίσης «την ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας τάξης και των εγκαταστάσεων που διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία της πόλης», καθώς και την απαγόρευση μαζικών εκδηλώσεων και διαμαρτυριών και την «παραγωγή και διανομή πληροφοριακού υλικού που μπορεί να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση».

Επίσης στο μήνυμα αναφέρει ότι «στους στρατεύσιμους και στους έφεδρους απαγορεύεται να αλλάξουν τον τόπο διαμονής τους χωρίς να ειδοποιήσουν τις αρμόδιες αρχές».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε Επίσης:

Ουκρανική κρίση: Φόβοι για ντόμινο ανατιμήσεων σε ενέργεια και τρόφιμα

Ουκρανία: «Σβήνει» η διπλωματία, «φουντώνουν» οι προετοιμασίες για μια ανοιχτή ένοπλη σύγκρουση