ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βρετανικό υπουργείο Άμυνας - Ο χάρτης των πολεμικών επιχειρήσεων

Ουκρανία: Ο χάρτης των πολεμικών επιχειρήσεων
Πέμπτη ημέρα πολέμου στην Ουκρανία
AP

Πέμπτη ημέρα μαχών στην Ουκρανία με τα βλέμματα στραμμένα στις συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Το Κίεβο έχει αντέξει την επίθεση από τις δυνάμεις της Μόσχας ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ύψιστο συναγερμό για τις πυρηνικές στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας. Σήμερα, Δευτέρα, διεξάγεται η πρώτη διπλωματική προσπάθεια να υπάρξει αποκλιμάκωση με τη συνάντηση των αντιπροσωπειών Ρωσίας-Ουκρανίας στη Λευκορωσία.

Εντωμεταξύ σε ισχύ τέθηκαν οι τελευταίες κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία με την Ευρωπαϊκή Ένωση να ανακοινώνει αγορά όπλων για την Ουκρανία αλλά και αποστολή μαχητικών αεροσκαφών.

Παράλληλα, τις τελευταίες κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία δείχνει χάρτης που παρουσιάζει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Χάρκοβο: Τουλάχιστον 11 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές του Χάρκοβο, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας στα σύνορα με τη Ρωσία, ανακοίνωσε ο τοπικός περιφερειάρχης, εκφράζοντας φόβους για «δεκάδες νεκρούς».

«Ο ρωσικός εχθρός βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές», έγραψε ο περιφερειάρχης Όλεγκ Σινεγκούμποφ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Εξαιτίας αυτών των βομβαρδισμών, που συνεχίζονται ακόμη, δεν μπορούμε να καλέσουμε τις υπηρεσίες διάσωσης (...) Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 11 νεκροί και δεκάδες τραυματίες», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Αντίποινα της Μόσχας: Απαγορεύει σε αεροπορικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο της

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χρήση θερμοβαρικής βόμβας από τη Ρωσία καταγγέλλει ο δήμαρχος της Οκτρίκα