ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Απογοητευμένοι» Κάρολος και Ουίλιαμ με τον πρίγκιπα Άντριου στο πλευρό της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Κίνηση «έκπληξη» με τον πρίγκιπα Άντριου στο πλευρό της
Τα... μηνύματα στο μνημόσυνο του Φίλιππου
AP

Ο Δούκας της Υόρκης και η βασίλισσα Ελισάβετ έφτασαν στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φίλιππου κρατώντας ο ένας του χέρι του άλλου σε μια ξεκάθαρη ενέργεια υποστήριξης προς το πρόσωπο του γιου της.

Απογοητευμένοι και δυσαρεστημένοι οι πρίγκιπες Κάρολος και Ουίλιαμ, «απέφευγαν την οπτική επαφή με τον πρίγκιπα Άντριου και συμπεριφέρθηκαν σαν να μην τον έβλεπαν» αφού συνόδευσε τη βασίλισσα Ελισάβετ στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φιλίππου.

Ειδικότερα, ο πρίγκιπας Άντριου ήταν εκείνος που συνόδευσε την βασίλισσα Ελισάβετ, από το Κάστρο του Ουίνδσορ στο Αββαείο του Ουέστμινστερ για την τελετή μνήμης στον πρίγκιπα Φίλιππο. Μάλιστα, προς έκπληξη πολλών στην εκκλησία, συνόδευσε τη μητέρα του μέχρι τη θέση της στην πρώτη σειρά – μπροστά από τις κάμερες.

Επιπλέον, ο πρίγκιπας Άντριου την οδήγησε πίσω στο Ουίνδσορ, μετά το πέρας της τελετής.

Ο Peter Hunt, ένας πρώην βασιλικός ανταποκριτής του BBC, είπε ότι ήταν σημάδι ότι η βασίλισσα «υποστηρίζει» τον Άντριου, προσθέτοντας: «Δεν συνέβη τυχαία. Θα μπορούσε να έχει καθίσει στην εκκλησία με άλλους, με τους συγγενείς του, αλλά αποφάσισαν ότι θα είχε ενεργό ρόλο. Δηλώνει ξεκάθαρα ότι έχει ρόλο σε οικογενειακές περιστάσεις». «Είναι άλλο πράγμα να αποδεχθείς ότι θα πρέπει να παρευρεθεί στην τελετή μνήμης του πατέρα του, είναι άλλο πράγμα να του δώσεις έναν πολύ σημαντικό ρόλο, επομένως ήταν μια ενεργή επιλογή να του δώσουν έναν τόσο εξέχοντα ρόλο».

Μετά την εμπλοκή του πρίγκιπα Άντριου στο σκάνδαλο Επστάιν ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είχαν κάνει ξεκάθαρο στον Δούκα του Γιορκ πως επιθυμούσαν να παραμείνει στη «σκιά» της βασιλικής οικογένειας.

Μια οικογενειακή πηγή τόνισε στη Daily Mail, ότι τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας - συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Κάρολου και του δούκα του Κέιμπριτζ - ήταν «απογοητευμένα» από τα γεγονότα και ότι η απόφαση του Άντριου να θέσει τον εαυτό του «πρώτο και στο επίκεντρο» έχει προκαλέσει «κατάπληξη».

Κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου, η βασίλισσα Ελισάβετ φάνηκε να δακρύζει, ενώ στεκόταν όρθια αρκετές στιγμές, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, η Καμίλα αλλά και η πριγκίπισσα Μαργαρίτα επέλεξαν να φορέσουν ρούχα σε σκούρα πράσινη απόχρωση ως έναν διακριτικό φόρο τιμής στον πρίγκιπα Φίλιππο, του οποίου το χρώμα στολής ήταν το πράσινο του Εδιμβούργου.