ΚΟΣΜΟΣ

Έδωσε το νεφρό της για το αφεντικό της και απολύθηκε

Έδωσε το νεφρό της για το αφεντικό της και απολύθηκε

Σοκ προκαλεί η είδηση αμερικανίδας, η οποία έσωσε την εργοδότριά της, δίνοντας το νεφρό της και μετά απολύθηκε.

Η 47χρονη Ντέμπι Στίβενς δώρισε το νεφρό της για την εργοδότριά της, που αντιμετώπιζε τεράστιο πρόβλημα υγείας. Μετά από λίγο καιρό, τόσο η ίδια όσο και η εργοδότριά της, Τζάκι Μπρούσια, επέστρεψαν στη δουλειά, οπότε και πληροφορήθηκε την απόλυσή της.

Η Στίβενς θυμάται όταν συνομίλησε με την Τζάκι Μπρούσια, η οποία της είπε ότι έπρεπε να κάνει μεταμόσχευση νεφρού. Η 47χρονη δώρισε το νεφρό της σε κάποιον που βρισκόταν σε λίστα αναμονής, ούτως ώστε η Μπρούσια να εξασφαλίσει το νεφρό κάποιου άλλου συμβατού δότη.

Η χειρουργική επέμβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς για την Μπρούσια. Η Στίβενς αντιμετώπισε κάποια προβλήματα υγείας και πιέστηκε για να επιστρέψει στη δουλειά της. Όταν το έκανε, απλώς άκουσε το αφεντικό της να της λέει ότι δεν είναι επαγγελματίας κι ότι δεν γίνεται να πηγαίνει όποτε θέλει στη δουλειά. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, πρώτα της έκοψε τις υπερωρίες και στη συνέχεια την υποβίβασε, στέλνοντάς την για δουλειά 50 μίλια από το σπίτι της. Μετά από μια επιστολή της προς την εταιρεία, απελύθη.

Η Στίβενς νιώθει προδομένη. Διαζευγμένη μητέρα, δύο παιδιών, έχει καταθέσει μήνυση κατά της πρώην εργοδότριάς της και έχει προσφύγει και στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο δικηγόρος της δήλωσε ότι θα καταθέσουν μήνυση και κατά της εταιρείας και θα επιδιώξουν αποζημίωση εκατομμυρίων δολαρίων.