ΚΟΣΜΟΣ

Άμπερ Xερντ: Οι δικηγόροι της ζητούν ακύρωση της ετυμηγορίας και νέα εκδίκαση της υπόθεσης

To πρώην ζευγάρι του Χόλιγουντ
To πρώην ζευγάρι του Χόλιγουντ
ΑΡ

Οι δικηγόροι της Άμπερ Χερντ ζήτησαν να ακυρωθεί πλήρως η δικαστική απόφαση εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμιση, στην πολύκροτη υπόθεση αντιδικίας με τον πρώην σύζυγό της Τζόνι Ντεπ

Στο υπόμνημα των 43 σελίδων η ηθοποιός υποστηρίζει ότι η ετυμηγορία των ενόρκων πρέπει να ακυρωθεί με το σκεπτικό ότι δεν τεκμηριώνεται από στοιχεία. Η Χερντ, η οποία κρίθηκε υπεύθυνη για τρεις ισχυρισμούς συκοφαντικής δυσφήμισης τον Ιούνιο, είπε ότι η υπόθεση θα πρέπει να εκδικαστεί εκ νέου και να ακυρωθεί η αποζημίωση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων που πρέπει να καταβάλλει, με το σκεπτικό ότι δεν τεκμηριώνεται από στοιχεία.

Εκπροσωπούμενη από την δικηγόρο Elaine Bredehoft στη δίκη, η Χερντ υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ήταν ψευδής ο ισχυρισμός του Ντεπ ότι έχασε τον ρόλο του στους «Πειρατές της Καραϊβικής» εξαιτίας δηλώσεων που έκανε η σε ένα άρθρο της στην Washington Post. Ο Ντεπ «προχώρησε αποκλειστικά στη θεωρία της συκοφαντικής δυσφήμισης, εγκαταλείποντας οποιουσδήποτε ισχυρισμούς ότι οι δηλώσεις της κυρίας Χερντ ήταν πράγματι ψευδείς», υποστήριξε η δικηγόρος της σε πρόταση που κατατέθηκε την Παρασκευή.

Η Χερντ ισχυρίζεται επίσης ότι το ποσό που επιδίκασαν οι ενόρκοι να πληρώσει ήταν υπερβολικό, καθώς εκδόθηκε μετά από μια διχαστική ετυμηγορία που διαπίστωσε ότι αυτή και ο Ντεπ είχαν δυσφημήσει ο ένας τον άλλον. Σε ένα email στο δικαστήριο ο κύριος πληρεξούσιος δικηγόρος του Ντεπ, Μπεν Τσου, απέρριψε την πρόταση απόρριψης ως «κάτι που περιμέναμε, απλώς περισσότερο, όχι πιο ουσιαστικό».

Η ομάδα της Χερντ ισχυρίζεται επίσης ότι ένας μάρτυρας που κατέθεσε κατά τη διάρκεια της δίκης των επτά εβδομάδων δεν ελέγχθηκε σωστά από δικαστικούς λειτουργούς, επειδή το έτος γέννησής του ήταν το 1945. Ο μάρτυρας που προσδιορίζεται στην κατάθεση ως μάρτυρας 15, «γεννήθηκε σαφώς αργότερα από το 1945. Οι δημοσίως διαθέσιμες πληροφορίες δείχνουν ότι φαίνεται να έχει γεννηθεί το 1970», ανέφερε η κίνηση.

«Αυτή η ασυμφωνία εγείρει το ερώτημα εάν ο μάρτυρας 15 έλαβε όντως κλήση και ελέγχθηκε σωστά από το δικαστήριο». Το γραφείο του δικαστικού γραμματέα υποχρεούται να επαληθεύει την ταυτότητα των ενόρκων, αλλά σε αυτή την περίπτωση, «φαίνεται ότι η ταυτότητά του δεν μπορούσε να επαληθευτεί», προστίθεται στην πρόταση.

Η δικαστής Penney Azcarate έχει δηλώσει ότι δεν είναι διατεθειμένη να προγραμματίσει περισσότερες ακροάσεις για την υπόθεση. Στην τελευταία νομική συνάντηση, στις 24 Ιουνίου, έβαλε την τελική απόφαση στα πρακτικά του δικαστηρίου παρά τα αιτήματα για περαιτέρω ακροάσεις. Η δικαστής είπε οτι αν η ομάδα της Χερντ ήθελε να ασκήσει έφεση κατά της ετυμηγορίας, θα έπρεπε να υποβάλει σχετική πρόταση στο δικαστήριο.

Με την απόφαση των 10 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον της Χερντ – και μια δικαστική απόφαση 2 εκατομμυρίων δολαρίων κατά του Ντεπ για μία και μόνο κατηγορία συκοφαντικής δυσφήμισης – καταγεγραμμένη στο δικαστήριο, φαίνεται ότι δεν υπάρχουν ευκαιρίες για τα δύο μέρη να καταλήξουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Μετά την ετυμηγορία, οι δικηγόροι του Ντεπ άφησαν να εννοηθεί ότι ο σταρ των «Πειρατών» μπορεί να είναι πρόθυμος να παραιτηθεί από την αποζημίωση. Αλλά η Χερντ έχει επανειλημμένα δηλώσει οτι το θέμα δεν έχει λήξει για εκείνη.