ΚΟΣΜΟΣ

Σανγκάη:Τέσσερις τραυματίες μετά από επίθεση με μαχαίρι σε νοσοκομείο της πόλης

Συναγερμός στη Σανγκάη μετά απο επίθεση σε νοσοκομείο
Συναγερμός στη Σανγκάη μετά απο επίθεση σε νοσοκομείο

Έληξε περιστατικό ομηρίας στο νοσοκομείο Ruijin της Σανγκάης. Άνδρας που κρατούσε μαχαίρι πυροβολήθηκε από αστυνομικούς

Τέσσερις άνθρωποι δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι και τραυματίστηκαν σε νοσοκομείο της Σαγκάης, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία που εξουδετέρωσε τον δράστη της επίθεσης. Η αστυνομία της περιοχής Huangpu ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι έλαβε αναφορές έκτακτης ανάγκης στις 11.30 π.μ. τοπική ώρα το Σάββατο για περιστατικό μαχαιρώματος στο νοσοκομείο Ruijin.

«Η αστυνομία έφτασε γρήγορα στο σημείο και ανακάλυψε έναν άνδρα που κρατούσε ανθρώπους ομήρους με την απειλή μαχαιριού στον έβδομο όροφο του νοσοκομείου», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Ο ύποπτος σκόπευε να τραυματίσει τους ομήρους και να τιμωρήσει την αστυνομία, η οποία πυροβόλησε αποφασιστικά για να τον τραυματίσει και να τον υποτάξει».

Τέσσερα μέλη του κοινού νοσηλεύονται για τραύματα και δεν βρίσκονται σε απειλητική για τη ζωή τους κατάσταση, προστίθεται στην ανακοίνωση. Το κίνητρο του δράστη παραμένει ασαφές. Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν βίντεο που δείχνουν ένοπλους αστυνομικούς να προσπαθούν να εισβάλουν σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο νοσοκομείου. Ένα άλλο βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξε πάνω από δώδεκα ανθρώπους να τρέχουν έξω από το κτήριο.

Τα μαζικά βίαια εγκλήματα είναι σπάνια στην Κίνα, η οποία απαγορεύει αυστηρά στους πολίτες να κατέχουν πυροβόλα όπλα, αλλά οι επιθέσεις με μαχαίρι συμβαίνουν περιστασιακά. Τον περασμένο μήνα, ένας 23χρονος άνδρας στην ανατολική πόλη Νίνγκμπο πέθανε αφού μαχαιρώθηκε βίαια στο δρόμο το μεσημέρι. Το βίντεο της επίθεσης κοντά σε στάση λεωφορείου έγινε viral στα social media.

Τα τελευταία χρόνια, μια σειρά από θανατηφόρες επιθέσεις με μαχαίρι με στόχο μαθητές νηπιαγωγείων και σχολείων έχουν σημειωθεί σε όλη τη χώρα, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από άτομα που φέρεται να επιθυμούν να εκδικηθούν την κοινωνία.