ΚΟΣΜΟΣ

Πανικός στον αέρα: Γυναίκα γδύθηκε και επιχείρησε να εισβάλλει στο πιλοτήριο

Η ψύχραιμη αντίδραση ενός επιβάτη οδήγησε στην ακινητοποίηση της δράστριας
mirror.co.uk

Αναγκαστική προσγείωση στο Παρίσι για την πτήση Λάρνακα-Μάντσεστερ όταν επιβάτιδα φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ» και απειλούσε ότι υπάρχουν εκρηκτικά

Ο Phillip O'Brien, 35 ετών, ήταν σε διακοπές με την οικογένειά του όταν μια συνεπιβάτιδα του γδύθηκε μένοντας με τα εσώρουχά της και προσπάθησε να εισβάλει στο πιλοτήριο του αεροπλάνου δύο φορές, ισχυριζόμενη ότι είχε εκρηκτικά φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ».

Ο Phillip O'Brien κατάφερε να την περιορίσει και βοήθησε τα μέλη του πληρώματος να την ασφαλίσουν σε μια καρέκλα στην πτήση Jet2 από την Κύπρο στο Μάντσεστερ.

Είπε ότι υπήρχαν εκρηκτικά στο πλοίο και ρώτησε τα παιδιά με τα οποία ήταν μαζί αν ήταν «έτοιμα να πεθάνουν».

Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι οι γονείς της ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Isis.

«Όλα ήταν φυσιολογικά και στη συνέχεια λίγο μετά την απογείωση μια γυναίκα ανέβηκε στο διάδρομο γυμνή και χτύπησε την πόρτα του πιλοτηρίου φωνάζοντας Αλλάχου Άκμπαρ» είπε ο ίδιος.

«Όπως μπορείτε να φανταστείτε, όλοι πανικοβλήθηκαν. Μίλησα με το προσωπικό και είπα, "Γιατί δεν την έβαλες στο πάτωμα;"». «Είπαν, "Δεν μπορούμε". Και απάντησα πως εγώ μπορώ».

«Όταν λοιπόν η γυναίκα πήγε ξανά στο πιλοτήριο, πήρα τον έλεγχο, την έριξα στο έδαφος και σε εκείνο το σημείο ο πιλότος έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Παρίσι».

Ο κ. O'Brien είπε ότι ρώτησε τη γυναίκα γιατί έλεγε τέτοια πράγματα και εκείνη απάντησε: «Αν δεν το έκανα, θα γίνει έκρηξη και όλοι θα πεθάνουν».

Η Jet2 είπε ότι η πτήση Λάρνακας-Μάντσεστερ προσγειώθηκε στο Παρίσι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, ώστε να «μπορεί να αποβιβαστεί ένας ενοχλητικός επιβάτης».