ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Έτεινε κλάδο ελαίας σε Χάρι και Μέγκαν – Τι είπε για τους Σάσσεξ

Βασιλιάς Κάρολος: Έτεινε κλάδο ελαίας σε Χάρι και Μέγκαν – Τι είπε για τους Σάσσεξ
Ο Κάρολος, ο Χάρι και η Μέγκαν.
Photo by Chris Jackson/Getty Images

Με θερμά λόγια για τον γιο του Χάρι και την σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ μίλησε στο αποψινό του διάγγελμα ο Βασιλιάς Κάρολος - Στην πρώτη του δημόσια δήλωση μετά τον θάνατο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ ο Κάρολος έτεινε κλάδο ελαίας στο ζευγάρι παρά τα όσα έχουν συμβεί μετά το Megxit

«Θέλω να εκφράσω την αγάπη μου για τον Χάρι και τη Μέγκαν καθώς συνεχίζουν να χτίζουν τη ζωή τους στο εξωτερικό», ανέφερε ο Βασιλιάς Κάρολος στο πρώτο του διάγγελμα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ η φράση αυτή αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ τους και ίσως να μπει ένα φρένο στις δηλώσεις της Μέγκαν Μαρκλ.

Στο πρώτο του διάγγελμα, ο νέος βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμμετοχή του στο πένθος για την εκλιπούσα Ελισάβετ Β’, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα υπηρετήσει τις ίδιες αξίες με τη μητέρα του. Τόνισε πως αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον ίδιο και για όλη τη βασιλική οικογένεια.

Ανακοίνωσε επισήμως ότι ο μεγαλύτερος γιος του, Ουίλιαμ, θα είναι πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του θρόνου. Παράλληλα, η σύζυγος του Ουίλιαμ, Κάθριν, θα φέρει τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας, τον οποίο κατείχε η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα.