Πίνακας του Λ.Σ. Λόουρι πωλείται σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης 5,7 εκατ. δολάρια

 Ο πίνακας του Λ. Σ. Λόουρι «Going to the Match» (Πηγαίνοντας στον Αγώνα) του 1953, η αξία του οποίου εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 5 έως 8 εκατομμύρια αγγλικές λίρες (5,7 εκατομμύρια έως 9,25 εκατομμύρια δολάρια) θα εκτεθεί στο Ντουμπάι, προτού πωληθεί σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα.
Πίνακας του Λ.Σ. Λόουρι πωλείται σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης 5,7 εκατ. δολάρια
Ο πίνακας του Λ. Σ. Λόουρι «Going to the Match».
Photo by Tristan FewingsGetty Images for Sotheby's
1'

Ο πίνακας, από συλλογή έργων ζωγραφικής που δημιούργησε ο Άγγλος ζωγράφος με θέμα τον αθλητισμό σε βιομηχανικές πόλεις της βόρειας Αγγλίας, θα πωληθεί από τον οίκο Christie's σε δημοπρασία έργων μοντέρνας βρετανικής και ιρλανδικής τέχνης.

Το έργο πωλείται από την οργάνωση The Players Foundation, η οποία θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για την παροχή βοήθειας σε άτομα που πάσχουν από άνοια, καθώς και σε νυν και πρώην παίκτες του ποδοσφαίρου που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Δείτε την gallery:

Ο πίνακας «Going to the Match» απεικονίζει τον εργαζόμενο άνθρωπο σε δράση, αποτυπώνοντας την καθολική απήχηση του ποδοσφαίρου. Είναι μια σκηνή πόλης, ένα μεγάλο πλήθος που κατευθύνεται σε γήπεδο ποδοσφαίρου.

Ο Λόρενς Στίβεν Λόουρι (1887 - 1976) ήταν Άγγλος καλλιτέχνης, γνωστός για το ξεχωριστό στυλ ζωγραφικής, για τα αστικά τοπία του με ανθρώπινες φιγούρες, που συχνά αναφέρονται ως «άντρες σπιρτόξυλα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή