ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσκόπηση: Οι Βρετανοί δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Τρας

Δημοσκόπηση: Οι Βρετανοί δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Τρας
AP

Δημοσκόπηση: Οι Βρετανοί δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Τρας - Προβάδισμα 30 μονάδων για τους Εργατικούς 

Ποσοστό 52% συγκεντρώνουν στην πρόθεση ψήφου οι Εργατικοί στην Βρετανία με το κόμμα της Λιζ Τρας να ακολουθεί με 22%.

Το κόμμα του Κιρ Στάρμερ φαίνεται να έχει ψήφο εμπιστοσύνης από τον κόσμο με ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από εκείνο των Συντηρητικών, με την πλειονότητα των Βρετανών να πιστεύουν πως η Λιζ Τρας δεν θα ολοκληρώσει τη θητεία της και το κόμμα της αντιπολίτευσης να διατηρεί τεράστιο προβάδισμα επί του κόμματος της νέας πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία όπως φαίνεται δεν κατάφερε να δώσει ώθηση στο κόμμα της με το ετήσιο συνέδριο που διεξήχθη αυτή την εβδομάδα.

Σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov σε δείγμα 1.737 Βρετανών ενηλίκων, που έγινε την Πέμπτη και την Παρασκευή για λογαριασμό της εφημερίδας The Times, οι Εργατικοί συγκεντρώνουν ποσοστό 52% στην πρόθεση ψήφου (δύο μονάδες λιγότερες σε σύγκριση με άλλη δημοσκόπηση στα τέλη Σεπτεμβρίου) ενώ οι Συντηρητικοί βρίσκονται στο 22% (άνοδος μίας μονάδας).

Σε άλλη δημοσκόπηση αυτή τη φορά της Opinium σε δείγμα 2.023 ψηφοφόρων οι Εργατικοί συγκεντρώνουν και πάλι μεγαλύτερο ποσοστό απέναντι στους Συντηρητικούς συγκεντρώνοντας το 47% με το κόμμα της κυβέρνησης να συγκεντρώνει το 26%.

Το 43% των ερωτηθέντων θεωρεί τον ηγέτη των Εργατικών Κιρ Στάρμερ θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ενώ την Λιζ Τρας μόλις το 13% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του YouGov.

Σε ποσοστό 53% οι Βρετανοί πιστεύουν ότι η Τρας πρέπει να παραιτηθεί με έξι στους δέκα (61%) να θέλουν εκλογές εντός του έτους σύμφωνα με την δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Opinium.

Πάντας οι επόμενες βουλευτικές εκλογές στη Μεγάλη Βρετανία μέχρι στιγμής πρόκειται να διεξαχθούν κανονικά το 2024.