ΚΟΣΜΟΣ

Καμπάνια fake news από την Τουρκία - Ολομέτωπη κατά της Ελλάδας

Καμπάνια fake news από την Τουρκία - Ολομέτωπη κατά της Ελλάδας
Ενορχηστρωμένη επίθεση από την Τουρκία κατά της Ελλάδας με fake news
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τουρκία: Ανεβάζουν περαιτέρω τους τόνους στην Άγκυρα με προσωπικές επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του ΓΕΕΘΑ - Φταίνε όλοι οι άλλοι για τον Τσαβούσογλου

Συναινετικό διαζύγιο με την πραγματικότητα για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις σκοπικότητες τους έχουν πάρει οι Τούρκοι, επενδύοντας σε fake news και ανεβάζοντας περαιτέρω την ένταση.

Ο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν δίστασε να προχωρήσει και σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς όταν ρωτήθηκε για την ανάρτηση του Έλληνα Μετανάστευσης και Ασύλου του Νότη Μηταράκη στο Twitter, λέγοντας πως "είναι απαραίτητο να είσαι ξεδιάντροπος και απερίσκεπτος να προσπαθείς να δείχνεις σωστός ακόμα και στην πιο άδικη κατάσταση όπως η Ελλάδα. Μόνο η Ελλάδα μπορεί να το πετύχει αυτό ούτως ή άλλως».

«Το δελτίο βαθμολογίας της Ελλάδας και του υποστηρικτή της Frontex είναι προφανές. Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και ο Τύπος, με την υποστήριξη της Frontex, επικεντρώθηκαν σε αυτό. Απάνθρωπη μεταχείριση αυτών των μεταναστών και προσφύγων», συνέχισε επιμένοντας στο αφήγημα πως οι μετανάστες στον Έβρο έπεσαν θύματα της Ελλάδας παρά τις ξεκάθαρες μαρτυρίες τους.

Χαρακτήρισε την Frontex συνένοχο γιατί άλλαξε τις συντεταγμένες! «Σκέφτονται έτσι: "Κάνουμε τα πάντα, τα ρίχνουμε στην Τουρκία ή τα ρίχνουμε σε χώρες διέλευσης, και όλοι το πιστεύουν". Αλλά τα γεγονότα είναι εκεί και θα συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε τα γεγονότα» είπε.

«Είναι φυσικό για την Ελλάδα να επιχειρεί να συκοφαντεί την Τουρκία καθώς αυτό το έγκλημα αυξάνεται» συμπλήρωσε

«Όταν τους σπρώχνει η Ελλάδα, τους κατάσχουν τα πάντα, για να μην επιστρέψουν. Όχι μόνο κατάσχουν τις ταυτότητες και άλλα έγγραφα, αλλά και τα ρούχα τους. Επομένως, η Ελλάδα συκοφαντεί την Τουρκία» συνέχισε και κατηγόρησε την ΕΕ ότι πιστεύει την Ελλάδα και την ενθαρρύνει.

Προηγήθηκε ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του Κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας ο οποίος στοχοποίησε και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Κάνουμε βήματα, αλλά δεν βλέπουμε το ίδιο από την άλλη πλευρά», ισχυρίστηκε συμπληρώνοντας πως «τα πρόσωπα στο Γενικό Επιτελείου Στρατού δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος αυτών των θέσεων και προβάλλουν συνεχώς προσεγγίσεις που απευθύνονται στην ακροδεξιά της ελληνικής εσωτερικής πολιτικής. Η Ελλάδα παραβιάζει συμβάσεις. Η συμπεριφορά της είναι παιδική» υποστήριξε ακόμη.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι «ο Μητσοτάκης μιλά σαν κυβερνήτης άλλων χωρών. Εμείς, λέμε ότι αυτά τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν με τη διπλωματία. Εκείνοι όμως έχουν εχθρική στάση προς την Τουρκία, λέγοντας ότι έχουν την υποστήριξη των δυτικών χωρών και αγοράζουν από αυτές τεθωρακισμένα και αεροσκάφη. Αλλά, πάντα σε όλη την Ιστορία, η Τουρκία ήταν δίπλα τους» ανεβάζοντας τους τόνους.

«Έγινε σεισμός στη χώρα τους, όσοι έφυγαν ήρθαν στην Τουρκία. Στην οικονομική κρίση, η Τουρκία άπλωσε φιλικά το χέρι της… Κάποιος θέλει να παρασύρει την Ελλάδα σε μία περιπέτεια. Η Τουρκία έχει πολύ ισχυρή διπλωματική Ιστορία. Αν δείξετε επιθετικότητα, μπαίνει στο παιχνίδι το ''μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα''. Αυτές οι πολιτικές βλάπτουν την Ελλάδα και δεν ωφελούν κανέναν» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας, ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο προκλητικών δηλώσεων.

Σειρά πήρε και το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας το οποίο σε ανακοίνωσή του πλειοδοτεί σε ψέμματα κατά της Ελλάδας υποστηρίζοντας ότι «ασκεί βία στους μετανάστες- ακόμα και σε γυναίκες ή παιδιά- κατάσχοντας τα ρούχα και τα χρήματά τους, χτυπώντας και πυροβολώντας τους».

Διαστρευλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα κάνουν λόγο για απελπισία της Ελλάδας «μετά την ομιλία του Προέδρου μας, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δόθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που απεικονίζει τις απάνθρωπες τακτικές της Ελλάδας».

«Είναι πολύ προφανές ότι η Ελλάδα προσπαθεί να καλύψει τις συστηματικές παράνομες απωθήσεις που κάνουν συστηματικά κατάσχοντας όλα τα υπάρχοντα των μεταναστών- συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων, του τηλεφώνου, της ταυτότητας και των διαβατηρίων τους- πετώντας τους στη θάλασσα, παίρνοντας όλα τα ρούχα τους και παπούτσια, χτυπώντας τους γυμνούς με ρόπαλα, τραυματίζοντάς τους με συσκευές ηλεκτροσόκ, πυροβολώντας τους με σφαίρες από καουτσούκ ή βάζοντάς τους σε φθαρμένες σωσίβιες λέμβους», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών στη συνέχεια.

Διαβάστε ακόμα