ΚΟΣΜΟΣ

Φον ντερ Λάιεν: Είχα μια καλή πρώτη επικοινωνία με την Τζόρτζια Μελόνι

Φον ντερ Λάιεν: Είχα μια καλή πρώτη επικοινωνία με την Τζόρτζια Μελόνι
H Φον ντερ Λάιεν.
AP

H Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, συνομίλησε με την νέα πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι.

To Σάββατο η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν είχε την πρώτη της επικοινωνία με την νέα πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι.

«Καλή πρώτη επικοινωνία με την Τζόρτζια Μελόνι σήμερα. Θα εργαστούμε μαζί για να αντιμετωπίσουμε τις κρίσιμες προκλήσεις της εποχής μας από την Ουκρανία μέχρι την ενέργεια. Ανυπομονώ για μια πρώτη συνάντηση στις Βρυξέλλες στο εγγύς μέλλον» ανέφερε με ανάρτησή της στο τουίτερ η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Συγχαρητήρια στην Τζόρτζια Μελόνι, καθώς αναλαμβάνετε τα καθήκοντά σας ως η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας. Ας εργαστούμε μαζί προς όφελος της Ιταλίας και της ΕΕ. Σας περιμένω στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για να εργαστούμε μαζί για το καλό της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναφέρει στην ανάρτησή του στο τουίτερ ο Σαρλ Μισέλ.

Νωρίτερα σήμερα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε: «Συγχαρητήρια στην Τζόρτζια Μελόνι για τον διορισμό της ως πρωθυπουργού της Ιταλίας, την πρώτη γυναίκα που κατείχε τη θέση. Βασίζομαι και προσβλέπω σε εποικοδομητική συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε μαζί».

Σχετικές ειδήσεις

ΕΕ: Συγχαρητήρια Σ. Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Μελόνι

Ιταλία: Ορκίστηκε πρωθυπουργός η Τζόρτζια Μελόνι

Ιταλία: Την Κυριακή ορκίζεται η νέα κυβέρνηση Μελόνι