ΚΟΣΜΟΣ

Tανζανία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί απο συντριβή επιβατικού αεροσκάφους

Aεροσκάφος συνετρίβη στην Τανζανία
Aεροσκάφος συνετρίβη στην Τανζανία
ΑΡ

Το αεροσκάφος ταξίδευε από τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Νταρ ες Σαλάμ, προς το αεροδρόμιο της Μπουκόμπα όταν συνέβη το ατύχημα.

Ένα επιβατικό αεροπλάνο με 43 επιβαίνοντες συνετρίβη σήμερα στη λίμνη Βικτόρια στην Τανζανία εξαιτίας της κακοκαιρίας, λίγο πριν προσγειωθεί στην πόλη Μπουκόμπα, ανακοίνωσαν οι αρχές της Τανζανίας προσθέτοντας ότι διεξάγονται προσπάθειες διάσωσης.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι αρχές δήλωσαν ότι 26 από τα 43 άτομα που επέβαιναν στην πτήση Precision Air από τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Νταρ ες Σαλάμ, διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

«Καταφέραμε να σώσουμε αρκετούς ανθρώπους», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αστυνομικός διοικητής της επαρχίας Καγκέρα, Γουίλιαμ Μουαμπαγκάλε. «Όταν το αεροσκάφος ήταν περίπου 100 μέτρα στον αέρα, αντιμετώπισε προβλήματα λόγω κακοκαιρίας. Έβρεχε και το αεροπλάνο έπεσε στο νερό. Όλα είναι υπό έλεγχο», είπε.

Το αεροπλάνο «έπεσε στη λίμνη Βικτόρια σήμερα το πρωί λόγω καταιγίδων και ισχυρών βροχοπτώσεων», σύμφωνα με την εταιρεία ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης της Τανζανίας.

Βίντεο και εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν το αεροπλάνο σχεδόν πλήρως βυθισμένο, με ορατή μόνο την πράσινη και καφέ ουρά του πάνω από την υδάτινη γραμμή της λίμνης Βικτώρια, της μεγαλύτερης λίμνης της Αφρικής. Ένα παιδί ήταν μεταξύ των 39 επιβατών στην πτήση, είπε η αεροπορική εταιρεία.

Η πρόεδρος Σάμια Σουλούχου Χασάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά της σε όλους όσοι επλήγησαν από το περιστατικό και κάλεσε για ψυχραιμία όσο συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης.

«Πληροφορήθηκα με θλίψη την είδηση για το ατύχημα με το αεροπλάνο της Precision Air», έγραψε στο Twitter. «Ας παραμείνουμε ήρεμοι τη στιγμή που διασώστες συνεχίζουν την αποστολή διάσωσης και ας προσευχόμαστε στον Θεό να μας βοηθήσει». Η Precision Air είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Τανζανίας.

Ο στόλος της αποτελείται από εννέα αεροπλάνα, από τα οποία 3 ATR 42-500, 1 ATR 42-600 και 5 ATR 72-500. Δεν έχει γίνει γνωστό ποιο από τα ATR 42 έχει συντριβεί.