ΚΟΣΜΟΣ

Το ημερολόγιο 2023 της Pirelli γιορτάζει το πάθος πίσω από τα μοντέλα

Το ημερολόγιο 2023 της Pirelli γιορτάζει το πάθος πίσω από τα μοντέλα
Pirelli

Η αυστραλιανή φωτογράφος μόδας Έμα Σάμερτον (Emma Summerton) συνεργάστηκε με 14 από τα πιο γνωστά μοντέλα του κόσμου για την 49η έκδοση του θρυλικού ημερολόγιου της Pirelli για το 2023, με το μότο: «Γράμματα αγάπης στη μούσα (Love Letters to the Muse)», δημιουργώντας ονειρικά αρχέτυπα γυναικών που την ενέπνευσαν, σύμφωνα με το ΑP.

Η Κάρλι Κλος (Karlie Kloss) εμφανίζεται ως τεχνικός, η Έμιλι Ραταϊκόφσκι (Emily Ratajkowski) ως συγγραφέας, η Κάρα Ντελεβίν (Cara Delevingne) ως ηθοποιός, η Σάσα Πιβοβάροβα (Sasha Pivovarova) ως ζωγράφος και η Άσλεϊ Γκράχαμ (Ashley Graham) ακτιβίστρια, η καθεμία αντιπροσωπεύει μία αναφορά σε πάθη πέρα από την πασαρέλα και τις φωτογραφήσεις.

Δείτε την gallery:

«Ελπίζω, ακούγοντας όλες αυτές τις σπουδαίες γυναίκες να μιλούν για το ταξίδι τους, για το ποιες είναι, να γίνουν πηγή έμπνευσης για τις υπόλοιπες», αναφέρει η Σάμερτον.

Το διασημότερο ημερολόγιο του κόσμου, το οποίο ξεκίνησε το 1964, έχει εξελιχθεί σε μια σημαντική πλατφόρμα για τους φωτογράφους τέχνης, ενώ πιο πρόσφατα απομακρύνθηκε από το γυμνό. Για τα μοντέλα του ημερολογίου 2023, η εμπειρία αφορούσε την ενδυνάμωση. «Είναι σίγουρα κάτι που φτιάχνεται από γυναίκες για γυναίκες, ενδυναμώνοντας όλους τους διαφορετικούς τύπους ανθρώπων. Και νομίζω ότι αυτό είναι που ο κόσμος θέλει να δει σήμερα», τονίζει το μοντέλο Άσλεϊ Γκράχαμ.