ΚΟΣΜΟΣ

Γνωρίστε την «υπεραιωνόβια» Φλόσι, τη γηραιότερη γάτα στον κόσμο

Η Φλόσι
Η Φλόσι

Η Φλόσι από το νοτιοανατολικό Λονδίνο «στέφθηκε» η γηραιότερη εν ζωή γάτα στον κόσμο

Το Παγκόσμια Βραβεία Ρεκόρ Γκίνες και η φιλανθρωπική οργάνωση Cats Protection αναγνώρισαν τη Φλόσι που έχει γεννηθεί το 1995, ως τη γηραιότερη εν ζωή γάτα στον κόσμο. Η Φλόσι δόθηκε σε εθελοντές στο Κεντ σε ηλικία 26 ετών, καθώς ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της δεν μπορούσε πλέον να τη στηρίξει. Αλλά η τύχη της άλλαξε αφού βρήκε νέο σπίτι στην έμπειρη φροντίστρια γατών και εκτελεστική βοηθό Βίκι Γκριν, η οποία ζει στο Orpington στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Βίκυ έχει την ίδια ηλικία με το νέο της κατοικίδιο, το οποίο σε λίγες εβδομάδες γίνεται 27 ετών. Παρά το γεγονός ότι είναι πλέον κωφή και έχει εξασθενημένη όραση, η Φλόσι περιγράφεται από τη νέα της «μαμά», ως «στοργική, παιχνιδιάρικη και γλυκιά».

«Ήξερα από την αρχή ότι η Φλόσι ήταν μια ιδιαίτερη γάτα, αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα μοιραζόμουν το σπίτι μου με μία κάτοχο του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες», είπε η δεσποινίς Γκριν.

«Μερικές φορές ψάχνει το...χώμα της ή χρειάζεται βοήθεια για να περιποιηθεί τον εαυτό της, αλλά μπορώ να βοηθήσω με όλα αυτά. Είμαστε μαζί σε αυτό. «Ποτέ δεν αρνείται ένα καλό γεύμα, παρά μόνο όταν είναι στριμωγμένη στην αγαπημένη της κίτρινη κουβέρτα».

Η Φλόσι δέχθηκε τη φροντίδα δύο εργαζομένων κοντά σε ένα νοσοκομείο του Merseyside το 1995, και μετά έμεινε με τον πρώτο της ιδιοκτήτη για 10 χρόνια μέχρι που έφυγε απο τη ζωή. Στη συνέχεια έμεινε με την αδερφή του ιδιοκτήτη για άλλα 14 χρόνια μέχρι που πέθανε και εκείνη.

Μετά η Φλόσι έμεινε με τον γιο της γυναίκας για τρία χρόνια μέχρι που η κατάστασή του τον ανάγκασε να την πάει στο Tunbridge Wells, στο Crowborough και στο περιφερειακό υποκατάστημα της Cats Protection.

Η Nαόμι Ρόσλινγκ, συντονίστρια στο εν λόγω υποκατάστημα, είπε: «Ήμασταν έκπληκτοι όταν τα αρχεία κτηνιάτρου έδειξαν ότι η Φλόσι ήταν σχεδόν 27 ετών. «Είναι η μεγαλύτερη γάτα που έχω γνωρίσει ποτέ, τουλάχιστον 120 ετών δηλαδή, σε ανθρώπινα χρόνια. Αν είμαι σε τόσο καλή κατάσταση όταν είμαι στην ηλικία της, με κάποιον που κάνει ό,τι καλύτερο για μένα όταν το χρειάζομαι περισσότερο, θα είμαι μια πολύ χαρούμενη».

Σύμφωνα με το Omni Calculator, τα 27 ανθρώπινα χρόνια ισοδυναμούν με 124 χρόνια γάτας. Ωστόσο, έχει ακόμα δρόμο να διανύσει για να καταρρίψει το ρεκόρ της γηραιότερης γάτας στην ιστορία. Η Creme Puff - που έζησε 38 χρόνια και τρεις ημέρες με τον ιδιοκτήτη της Τζέικ Πέρι στο Όστιν του Τέξας.